Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

11 «ΟΧΙ» ΚΑΙ 12 «ΛΕΥΚΑ» ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία για τα μέτρα -Εκλογές ζητούν Φίλης και 53


Με ισχυρές ενστάσεις υπερψηφίστηκε από τη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Μάλτας.
Στην ψηφοφορία σημειώθηκαν 11 «όχι» και 12 «λευκά». Οι ψήφοι αυτές προέρχονται από μέλη της της κίνησης των 53 και τον Νίκο Φίλη οι οποίοι νωρίτερα κατέθεσαν κείμενο όπου καταγράφουν διαφωνίες και ενστάσεις, τόσο ως προς την εφαρμογή των αντίμετρων όσο και ως προς συγκεκριμένους υπουργούς.
Το κείμενο αυτό τελικώς δεν κατετέθη προς ψηφοφορία από τα 11 στελέχη. Οπως εξηγούσαν δεν θέλησαν να έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα αλλά θέλησαν να κατατεθεί στα πρακτικά.

«Η αποδοχή της κυοφορούμενης συμφωνίας ή όχι, δεν αφορά αποκλειστικά την ηγεσία του κόμματος ή την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και της ευρύτερης αποδοχής του» αναφέρουν οι 11. Τονίζουν δε με νόημα ότι «στην τελική ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την ίδια του τη ζωή είναι ο ελληνικός λαός. Είναι ο τελικός κριτής» μια αναφορά που ερμηνεύεται ως στήσιμο κάλπης είτε για εθνικές εκλογές, είτε για δημοψήφισμα.

Οι ίδιοι ωστόσο, επιμένουν ότι η αναφορά τους αυτή δεν σημαίνει ότι ζητούν να πάει η χώρα σε εκλογές, απλώς συνιστά μήνυμα προς την ηγεσία να μην αποφασίζει μόνη της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση των δεκατριών αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα για τα οποία όπως σημειώνουν στο κείμενό τους «»στο βαθμό που η εφαρμογή τους (σ.σ αντιμέτρων) παραμένει ασαφής δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν τις απώλειες για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και δεν αποτρέπουν τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα».

Σε άλλο σημείο, το κείμενο στρέφεται κατά τριών υπουργών (Σπίρτζη, Τόσκα και Μουζάλα), τους οποίους αν και δεν κατονομάζει, τους κατηγορεί για «μη συλλογικά αποφασισμένες επιλογές που δεν συνάδουν με την αριστερή και ριζοσπαστική φυσιογνωμία» του κόμματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Την προηγούμενη περίοδο έγιναν επιλογές, χωρίς να είναι συλλογικά αποφασισμένες, που δεν συνάδουν με την αριστερή και ριζοσπαστική μας φυσιογνωμία» και εξηγούν:

«Τα κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες, τα θεσμικά εμπόδια στην διαδικασία ασύλου, το σπάσιμο των καταλήψεων, οι υποχωρήσεις σε ζητήματα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων, το αναπτυξιακό μοντέλο που ενίοτε παίρνει μορφή μεγάλων φαραωνικών έργων, σε αντίθεση με υπαρκτές προσπάθειες μιας διαφορετικού τύπου ήπιας και οικολογικά ισορροπημένης ανάπτυξης κ.α, πλήττουν τη φερεγγυότητά μας και δημιουργούν ερωτηματικά και εύλογες ενστάσεις από ένα ευρύ τμήμα του κόσμου της αριστεράς και την κοινωνικής αμφισβήτησης».

Το κείμενο υπογράφουν ο Νίκος Φίλης μαζί με άλλα 12 στελέχη (Θοδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου κ.α.)H πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αφού ενημερώθηκε για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο EG της 7ης Απρίλη αποφασίζει τα εξής:

1. Μετά από μια περίοδο δύσκολων και επίπονων διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές ως προς τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η συμφωνία στην οποία κατέληξε αποτελεί επιστροφή στο πλαίσιο που είχε οριστεί από το EG της 20ης Φεβρουαρίου.

2. Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν στην διαπραγμάτευση οφείλονται αποκλειστικά και εξολοκλήρου στις παράλογες απαιτήσεις που προέβαλε το ΔΝΤ αλλά και στην επιχείρηση να ανατραπεί τελευταία στιγμή το πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη.

3. Η συμφωνία της 7ης Απριλίου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης συμπεριλαμβανομένων α] του προσδιορισμού των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αλλά και β] του καθορισμού του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Κεντρικός στόχος εδώ παραμένει να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πλεονάσματα ώστε να δημιουργηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής αλλά και για τον περιορισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων κυρίως των εργαζόμενων τάξεων.

4. Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο του χρέους είναι πλέον ορατή γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Με αυτόν τον τρόπο θα εμπεδωθεί οριστικά η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργηθούν οι όροι για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την επιτροπεία. Παράλληλα θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η γεωπολιτική της σημασία στην ευρύτερη περιοχή μας η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο επικίνδυνων πολεμικών συγκρούσεων και διακρατικών διενέξεων.

5. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δέσμευση για αρνητικά και θετικά μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για το 2019 και αντίστοιχου ποσού για το 2020. Ειδικά για τα θετικά μέτρα παραμένει προϋπόθεση για την εφαρμογή τους η επίτευξη των στόχων του προγράμματος το 2018 γεγονός όμως που θεωρείται δεδομένο με βάση την σημερινή δημοσιονομική εικόνα υπεραπόδοσης.
Η εξέλιξη αυτή αναγνωρίζεται ως θετική σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα λιτότητας με δημοσιονομικό αποτέλεσμα 2% επί του ΑΕΠ. Αντίθετα με την σημερινή της μορφή η συμφωνία δεν περιλαμβάνει επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή αλλά αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος. Η εν λόγω αλλαγή δεν είναι αυτή που θα επιλέγαμε αλλά δεδομένων των περιορισμών του προγράμματος δημιουργεί ταυτόχρονα δυνατότητες για την επέκταση του κοινωνικού κράτους και τη διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας. Τονίζουμε εξάλλου ότι τα αρνητικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα εφαρμοστούν μόνο υπό την προϋπόθεση της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

6. Η συμφωνία επίσης περιλαμβάνει παρά τις αρχικές απαιτήσεις ιδιαίτερα του ΔΝΤ την επαναφορά των αρχών της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας από τον 09.2018 ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει την μη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την ανταπεργία καθώς και τη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων γεγονός που αποτελεί επιτυχία δεδομένου του βάρους που έχει για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας.

7. Η κεντρική επιτροπή χαιρετίζει την μεγάλη μάχη που δόθηκε τόσο στη χώρα όσο και στην Ευρώπη για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα της Ελλάδας να μην εξαιρείται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Σε αυτό τον αγώνα που έχει συμβολική αλλά και πρακτική σημασία για το σύνολο της ΕΕ κινητοποιήσαμε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συμπαρατάχθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση κάνοντας πράξη την στρατηγική επιλογή για δημιουργία πανευρωπαικών αντινεοφιλελεύθερων μετώπων. Η μάχη αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί με αξιοποίηση των επαφών και των δικτύων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

8. Με δεδομένο ότι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί θα ξεκινήσει από το 2019 μας παρέχεται ο χρόνος για να επιχειρήσουμε μεγάλες θεσμικές τομές και να ξεδιπλώσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα στους εξής άξονες:
i) παραγωγική ανασυγκρότηση και αύξηση των επενδύσεων ώστε να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και αντίστοιχη μείωση της ανεργίας με ταυτόχρονη όμως ενίσχυση της εργασιακής προστασίας και της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων. Διαρκής στόχος η αντιστροφή της φοράς που δημιουργήθηκε την περίοδο 2012 -2014 και ανέτρεψε την ισορροπία υπέρ των θέσεων μερικής απασχόλησης. Δική μας προτεραιότητα παραμένει η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης και η αύξηση των πραγματικών μισθών.
ii) ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους (υγεία, πρόνοια, παιδεία, καταπολέμηση ανεργίας)
iii) επιτάχυνση και ολοκλήρωση των μεγάλων θεσμικών τομών (συνταγματική αναθέωρηση, καλλικράτης, τριτοβάθμια εκπαίδευση)
iv) ισχυρό δημοκρατικό αποτύπωμα και εμβάθυνση του αγώνα κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με ταυτόχρονη ανάδειξη των ευθυνών του παλιού πολιτικού συστήματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του
v) ενίσχυση των προσπαθειών στο προσφυγικό για την διαρκή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών και την αποτελεσματική προτστασία των δικαιωμάτων τους που κατοχυρώνονται τόσο από το ελληνικό σύνταγμα όσο και από τις διεθνείς συνθήκες.
Επιμένουμε ότι όλα τα ζητήματα του κυβερνητικού προγράμματος καθώς και οι εκάστοτε προτεραιότητες θα πρέπει να συζητούνται διεξοδικά στα αρμόδια όργανα του κόμματος και της κο ώστε να εμπλέκεται το σύνολο του κομματικού δυναμικού μας στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.
Η επιτυχία στους στόχους αυτούς θα εμπεδώσει τις κοινωνικές μας συμμαχίες και θα δημιουργήσει τους όρους για μια πολιτική αντεπίθεση.

9. Η αντεπίθεση αυτή δεν μπορεί παρά να αναδεικνύει και την διαρκή προσπάθεια υπονόμευσης των διαπραγματεύσεων αλλά και του κυβερνητικού έργου εκ μέρους τόσο της ΝΔ όσο και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Συγκεριμένα:

Η ΝΔ είναι δεδομένο ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων επιχείρησε για τρίτη φορά να ενεργοποιήσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Με μια επικίνδυνη στρατηγική ζητούσε στο εσωτερικό την λήψη επιπλέον μέτρων λιτότητας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και χρέωνε τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή στο εξωτερικό προσπάθησε ανεπιτυχώς να ασκήσει πιέσεις για να δημιουργηθούν περαιτέρω εμπόδια και καθυστερήσεις από τους δανειστές. Επισημαίνουμε ότι ευρωβουλευτές της έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν δημόσια ακόμη και την Ευρωπαική επιτροπή που με σαφήνεια τόνισε ότι για τις καθυστερήσεις δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι παράλογες απαιτήσεις κάποιων από τους δανειστές.

Στην ίδια όμως καταστροφολογική γραμμή κινείται και το ΠΑΣΟΚ το οποίο σε μετωπική σύμπλευση με την ΝΔ φαίνεται να μην παρακολουθεί τις υπαρκτές μετατοπίσεις τμημάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Μετά και τις κοινές δηλώσεις της Κ. Γεννηματά με τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να απομακρυνθεί από την στρατηγική επιλογή της συμπόρευσης με τη ΝΔ.

10. Είναι εξάλλου στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής συμπόρευσης του παλιού πολιτικού συστήματος που εντάσσεται και η ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή επίθεση την οποία δέχεται τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ από διαπλεκόμενα συγκροτήματα τύπου αλλά και από παράγοντες που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν το παλιό πολιτικό σύστημα. Πρόκειται εδώ για τη γνωστή συμμαχία που από την πρώτη στιγμή πολέμησε το κυβερνητικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς γνωρίζει ότι ακριβώς αυτό το εγχείρημα θέτει την αναπαραγωγή του εσωτερικού συστήματος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας σε κίνδυνο. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα η επίθεση αυτή όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί καθώς με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της β΄αξιολόγησης το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης αποτυγχάνει για άλλη μια φορά.

11. Η κεντρική επιτροπή δηλώνει ότι στηρίζει την μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου του EG της 7ης Απριλίου αλλά και ότι θα δώσει την μάχη ώστε όλες οι δυνάμεις του κόμματος να κινητοποιηθούν για την υλοποίηση των μεγάλων στόχων του κυβερνητικού προγράμματος. Ταυτόχρονα όμως και η κυβέρνηση οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες της για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της στην άσκηση του κυβερνητικού έργου.
Την ίδια στιγμή η κεντρική επιτροπή οφείλει από τη μεριά της να εντείνει τις προσπάθειες της για την τόνωση της παρουσίας του κόμματος σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, τα κοινωνικά κινήματα αλλά και στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης και των συνδικάτων».
11 Share Tweet Share Share Mail

Σχετικά άρθρα
Τσίπρας: Τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος προϋπόθεση για να εφαρμόσω τα μέτρα
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

συριζα
μέτρα
συμφωνία
Eurogroup
Κεντρική Επιτροπή


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

News
Stories
Καλλιάνος
ΜΑΚΡΟΝ
ΤΟΥΣΚ
ΣΥΡΙΑ
Γυμνοι
Αχτσιογλου
Πατουλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί κάθε Σπίτι, θέλει AVA!Ava
Τα καλύτερα meetings είναι… μετά τη δουλειά!Kaiser
Προπαράγγειλε το SAMSUNG Galaxy S8| S8+SAMSUNG
Οι 10 πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμοBuzz Panda
Digital marketer? You have to read this!ICEEfest
Το καλύτερο Strategy Game του 2017!Vikings: Δωρεάν Online Παιχνίδι

Τα παρασκήνια της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: Γέλια, χαρές και το ντεκολτέ της …
Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος -Εβαλε ξανά στο πρ…
Βενιζέλος: Δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπογράφει μέτρα και μνημ…by Taboola


11


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ22:29
Αντιεξουσιαστές ανέβασαν κείμενο και φωτογραφίες από την επίθεση στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ

22:20
Ο ISIS απειλεί με νέες επιθέσεις -Μετά το αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο

22:03
Επεισόδια στον αγώνα της Παναχαϊκής με τον Αστέρα Αμαλιάδας -Κινδύνευσαν παιδιά [βίντεο]

22:00
Aυτό είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που μπορείς να κάνεις σε έναν bartender, σύμφωνα με τον ίδιο

21:55
Πώς να δώσεις μια... vintage νότα στο ντύσιμό σου, χωρίς να το προσπαθήσεις και πολύ

21:37
Αίθριος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα

21:29
Ρωσία και Ιράν απειλούν τις ΗΠΑ: Αν παραβιάσετε κόκκινες γραμμές θα απαντήσουμε δυναμικά

21:16
Super League: Ανετος ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, χαμός στην ουρά

21:00
Super League: «Χρυσό» διπλό για Ηρακλή, έμπλεξε η Λάρισα

20:55
Super League: Παράταση τίτλου για Ολυμπιακό, στη ζώνη του υποβιβασμού (1-1) ο Λεβαδειακός

20:54
Super League: Ο ΠΑΟΚ πήρε… κεφάλι για τα πλέι οφ, 3-0 τον ΠΑΟ

20:52
Σουηδία: 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της τρομοκρατίας [εικόνες]

20:51
Super League: Η ΑΕΚ «σφράγισε» τα πλέι οφ, 5-0 την Κέρκυρα

20:49
Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πληρώσει για ό,τι έκανε

20:45
Νάντια Χαλαμανδάρη, πρίγκιπας Φερνάντο: Το love story μιας σύγχρονης σταχτοπούτας -Tι απαντούν στις...

20:16
Καταρρέει ο Φιγιόν: Βρίσκεται πίσω από τον νεοκομμουνιστή Μελανσόν

20:04
Πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία για τα μέτρα -Εκλογές ζητούν Φίλης και 53

20:04
Σάκης Ρουβάς, Κάτια Ζυγούλη -Η προηγούμενη φορά που έφτασαν μια ανάσα από το γάμο

19:53
Επόμενος στόχος του Τραμπ η Βόρεια Κορέα: Στέλνει αεροπλανοφόρο στην περιοχή

19:43
Αδιανόητο τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Αμαξα με άλογα συγκρούστηκε με ταξί [εικόνες]

19:30
ΕΡΤ: Πάρτι παραπληροφόρησης από το Βήμα της Κυριακής -Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα

19:24
Το Πάσχα μένουμε Ελλάδα: 10 κλασικοί προορισμοί, με ιδιαίτερα έθιμα για να... ανοίξει το μάτι μας

19:20
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

19:19
Το χιούμορ του Τσίπρα στο βουλευτή που πήρε 13η σύνταξη: Μπαλαούρα, εσύ χρεοκόπησες τη χώρα

19:18
Ραχμάτ Ακίλοβ: Αυτός είναι ο Ουζμπέκος μακελάρης της Στοκχόλμης [εικόνα]

19:18
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επιλέγει τον αντικαταστάτη της Ελένης Ράικου

19:14
Τα παρασκήνια της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: Γέλια, χαρές και το ντεκολτέ της Αχτσιόγλου [...

19:02
Φωτοσοπάρει το μωρό του και αφυπνίζει -Πώς η απερισκεψία μπορεί να στοιχίσει μια ζωή

18:48
Νέα πρόκληση της Αγκυρας -Με NAVTEX αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στο Καστελόριζο

18:37
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες για τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία [εικόνες]

18:36
Στοκχόλμη: Αυτό είναι το 11χρονο θύμα από το μακελειό

18:28
ΗΠΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με τον Άσαντ

18:21
Μυστικά επιτυχίας -5 τρόποι που οι πετυχημένες επαγγελματίες κλείνουν τη μέρα τους

18:20
Σουηδία: Χαλαροί νόμοι και νομικά κενά εξηγούν την τρομοκρατία

18:10
Σόιμπλε: Οχι σε ευρωομόλογα, όχι σε προϋπολογισμό και ΥΠΟΙΚ ευρωζώνης

18:06
Formula 1: Εύκολη νίκη του Χάμιλτον στην Κίνα [εικόνες]

17:44
Ο Δραγασάκης διαψεύδει ότι είχε εμπλοκή στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

17:40
Closer: Ο Φρανσουά Ολάντ χώρισε την όμορφη ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ [εικόνες]

17:28
6 τρικ διακόσμησης που μπορείς να κλέψεις από τα ξενοδοχεία

17:24
9 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος- Ειδικός αποκαλύπτει

17:18
Ινδία: Παρουσιάστρια μετέδωσε τον θάνατο του άνδρα της σε έκτακτη είδηση [βίντεο]

17:06
Βόμβα: Η Τζάνετ Τζάκσον χώρισε με τον πολυεκατομμυριούχο σύντροφό της [εικόνες]

16:49
Εκλογές ΤΕΕ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Στασινός -Ολη η νέα διοικούσα επιτροπή [λίστα]

16:47
Oι Ελληνες της Αιγύπτου είναι ολοι καλά στην υγεία τους

16:39
Ferrari εκτός δρόμου στην ανάβαση της Ριτσώνας [εικόνες&βίντεο]

16:29
Κοινό μήνυμα Πούτιν-Ρουχανί: Ανεπίτρεπτες οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία

16:15
Δεν μπήκε σε ψηφοφορία το κείμενο Φίλη και 10 στελέχη των 53 -Κριτική σε Τόσκα, Μουζάλα, επενδύσεις

16:14
Παυλόπουλος: Θερμά συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου για την διπλή βομβιστική επίθεση

16:02
Αίγυπτος: Μαύρη Κυριακή των Βαΐων -Ο ISIS σκόρπισε τον θάνατο σε εκκλησίες, 45 νεκροί [εικόνες...

15:54
Ποτάμι: Η υπεράσπιση των μέτρων είναι το τίμημα για να μείνουν στην εξουσία
NEWSLETTER
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ
Το χιούμορ του Τσίπρα στο βουλευτή που πήρε 13η σύνταξη: Μπαλαούρα, εσύ χρεοκόπησες τη χώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια :