slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΑΣ Νάξου: Μία τεράστια παιδική αγκαλιά προς "Κιβωτό του Κόσμου"

Τα παιδιά της Νάξου έδειξαν την ευαισθησία τους και έκαναν μία τεράστια αγκαλιά τα φιλοξενούμενα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου"
Το ταξίδι αγάπης έγινε πραγματικότητα… Και τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών της Νάξου και δη μελών της ΕΑΣ Νάξου βρέθηκαν σήμερα στον Κολωνό, στην έδρα της «Κιβωτού του Κόσμου» όπου σε μία σεμνή τελετή πρόσφεραν δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στην μεγάλη αγκαλιά της Κιβωτού. Και τα δώρα ήταν απλά όπως θέλει και επιθυμεί κάθε παιδί: Λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και παιχνίδια. Οι μεγάλοι που συνόδευσαν τους ….Ναξιώτες μπόμπιρες είναι μία άλλη ιστορία. Η ΕΑΣ Νάξου πήρε την πρωτοβουλία και αναλαμβάνει σε τακτική βάση να εφοδιάζει την Κιβωτό σε κρέας και γαλακτοκομικά και πατάτες. Ότι προσφέρει δηλαδή η γη της Νάξου. Και το θαύμα της Ανάστασης θα βρει τα περίπου 160 παιδιά της Κιβωτού με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη… Γιατί ξέρουν ότι κάποιοι εκεί τους αγαπούν, τους σκέφτονται..

Και βέβαια το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η όλη ιδέα γεννήθηκε στα σχολεία του νησιού από τους ίδιους τους μαθητές. Γεγονός που δείχνει ότι η προσφορά και η αλληλεγγύη δεν είναι άγνωστη λέξη για τους μικρούς μαθητές των σχολείων…

Και στο βίντεο που έχει επιμεληθεί ο Μάριος Κωνσταντινίδης μιλούν οι Μιχάλης Βερνίκος (Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣ), Σταματία Γεωργαντά (Πρόεδρος του ΔΣ της Κιβωτού) και Μαρούσα Βιτζηλαίου (μητέρα) οι οποίοι εξηγούν ο καθένας από τη δική του σκοπιά και οπτική τα δρώμενα στην σημερινή γιορτή που έλαβε χώρα στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: