slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομόσταβλοι!
Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Ομόσταβλοι με τους παίκτες του  tv survivor είμαστε διάσημοι και άσημοι πολίτες μαχητές! Γιατί το real survivor είναι εδώ! Ζει και προβάλλεται καθημερινά. Σκηνές του βλέπουμε στο δρόμο αλλά και στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, κάθε βράδυ στις ειδήσεις λίγο πριν το άλλο το εικονικό survivor, με τον τίτλο «φτώχια, πείνα και εξαθλίωση»! Πρωταγωνιστές και μαχητές είναι ανήλικοι μαθητές και ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας που φυτοζωούν και λιποθυμούν από ασιτία,. Το real survivor δεν έχει χορηγούς επάθλων φαγητού και διαφημιστικά σποτάκια. Και ούτε θα πάρει ποτέ πρόσκληση για ομοτράπεζη σίτιση, από όσοι καλοτρώγουν στα πρυτανεία της εξουσίας, για να έχουν πλούσιο λέγειν και ανύπαρκτο πράττειν. Στη δίνη των «θα» και "πλεονασμάτων", θα ψέλνονται νεκρώσιμες ακολουθίες. Και στις επόμενες εκλογές, θα ζητηθεί ο καθαγιασμός, χωρίς την απαίτηση πρόσθετης εγκεφαλικής λειτουργίας της μνήμης, από τον κυρίαρχο, αλλά μόνο
προεκλογικά... Λαό! Θα πανηγυρίζουν και πάλι τα αρνιά για το Πάσχα ή θα μεταλλαχθούν σε λέοντες;

Στην άβυσσο της εξωτικής ξενιτιάς στον Άγιο Δομίνικο , οι παίκτες διάσημοι και μαχητές, μάχονται «Υπέρ γιαουρτιών και πατατών» ενώ απ’ «άκροu εις άκρον» της πραγματικής κοινωνίας της χώρας, εμείς οι υπόλοιποι άσημοι πολίτες, «Υπέρ μισθών και συντάξεων». Κάποιοι μετράνε απλά αποχωρήσεις, κάποιοι άλλοι πλήθος ανοιχτών πληγών. Ένας αρρωστημένος τρόπος διαβίωσης με δυνατότητα για κάποιους να ξεφύγουν με μια «παραίτηση», από το πεπρωμένο της ταλαιπωρίας ενώ για κάποιους άλλους το ποτήρι της ανέχειας και εξαθλίωσης θα το πίνουν καθημερινά μονορούφι, θέλουν δεν θέλουν!

Με άγριους καβγάδες στο tv survivor η τηλεθέαση παίρνει δυναμικά τα πάνω της. Με διαμαρτυρίες, πορείες, καταλήψεις δρόμων και κυβερνητικών κτιρίων, δεν κουνιέται φύλλο, ούτε «ιδρώνει» το αφτί των υπευθύνων, στο real survivor.

Η μόνη ομοιότητα που φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει είναι ότι θα κρατήσουν και τα δύο survivor αρκετά σε χρόνο. Μπεν χουρ παραγωγές με άγνωστα αποτελέσματα ως προς τους νικητές. Το μόνο γνωστό είναι ότι θα κάνουμε Ανάσταση παρακολουθώντας αγώνες επιβίωσης σε μια εξωτική αρένα χωρίς σούβλες και οβελίες.

Η εβδομάδα των Παθών θα αργήσει να περάσει για όλους τους ομόσταβλους. Η Ανάσταση θα καθυστερήσει και το μαρτύριο της αναγκαστικής νηστείας θα κρατήσει περισσότερου από τη Σαρακοστή, μέχρι να πέσουμε όλοι κάτω σαν τα κοτόπουλα, όπως είπε και μια πεινασμένη παίκτρια.

Ζητείστε να μάθετε τα «μυστικά» για αποτελεσματικό πολιτικό μάρκετινγκ από τους ειδικούς της πολιτικής επικοινωνίας. (thanasis.papamichail@yahoo.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: