slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιώργος Μαϊτός


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο Ναξιώτης εκπαιδευτικός Γιώργος Μαϊτός νικημένος από τον καρκίνο...
Ο Γιώργος Μαϊτός άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας και η είδηση πάγωσε την εκπαιδευτική κοινότητα αφού ο Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του που πενθούν για τον πρόωρο χαμό του, όπως άλλωστε υποδηλώνουν και αναρτήσεις που έχουν κάνει στο facebook.
"Καλό Ταξίδι Συνάδελφε και Φίλε Γιώργο" γράφει ο Αντώνης Μανιός, "Η εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων πενθεί! Έφυγε από κοντά μας ο εξαίρετος συνάδελφος Γιώργος Μαϊτός! Προσωπικά έχασα έναν καλό φίλο και συνεργάτη! Καλό ταξίδι Φίλε Γιώργο" γράφει ο Χρήστος Καφτηράνης, σε μερικές από τις αναρτήσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο...

Ο Γιώργος Μαϊτός διετέλεσε προϊστάμενος στο γραφείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων και μέλος του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης & Υποστήριξης Σύρου.

Η κηδεία του θα γίνει στις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Σαγκρί της Νάξου.

Ιδιαίτερα συγκινητικός είναι ο αποχαιρετισμός στο Γιώργο Μαϊτό, από τον π. Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ Γιώργο Γκάνιο:

"Αγαπητέ φίλε, Δάσκαλε και συνεργάτη Γιώργο Μαϊτέ .....
Πληροφορήθηκα με βαθύτατη λύπη μου το θάνατό σου. Για αρκετή ώρα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω το γεγονός...... Έφυγες από κοντά μας νέος, επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά την πάντοτε επίκαιρη ρήση του Μενάνδρου «Ον οι Θεοί φιλούσι, αποθνήσκει νέος» Πάλαιψες αρκετά, έχασες τη μάχη κι έσβησες, ακολουθώντας την κοινή ανθρώπινη μοίρα τόσο πρόωρα.
Το σεμνό, εργατικό, έντιμο συνεργάτη και φίλο, Γιώργο Μαϊτό, είχα την τύχη να τον γνωρίσω, πριν από δέκα περίπου χρόνια και να συνεργαστώ μαζί του όταν ανέλαβα Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και ο Γιώργος κατείχε τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Ο Γιώργος, πράος και γλυκομίλητος διακρίθηκε για την σεμνότητα, την εντιμότητα, την εργατικότητα και την αφοσίωσή του στην εργασία του. Λιγόλογος αλλά μεστός και δίκαιος ο λόγος του, με σπάνιο ήθος και που αγαπούσε με πάθος τον τόπο του Του άρεσε η καλή παρέα και η έξυπνη συζήτηση καθώς και η συχνή επαφή με τους συμπατριώτες του.
Κατ΄ εξοχήν κοινωνικό άτομο συμμετείχε ενεργά σε όλες της εκφάνσεις της καθημερινότητας. Στην παρέα ήταν πάντα ευδιάθετος, ευχάριστος. Με το πλατύ χαμόγελό του δημιουργούσε ευχάριστη ατμόσφαιρα και η οικειότητα που έδειχνε σε όλους καλλιεργούσε σχέση εμπιστοσύνης που διευκόλυνε τον καθένα στην ενεργό συμμετοχή του.
Ο Γιώργος δεν ήξερε τι θα πει κακία. Αγαπούσε όλους τους ανθρώπους , όχι όμως και τις αδυναμίες τους. Η λέξη εχθρός, αναφορικά με τον άνθρωπο, δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο του Γιώργου.
Στη σύντροφό του Άννα, στην κόρη του και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζω τα πιο θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια.
Αείμνηστε Γιώργο, αισθάνομαι ευτυχής και ευγνώμων στο Θεό που σε γνώρισα. Σε θεωρώ και βεβαιώνω ότι υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος. Πιστεύω ακράδαντα ότι η καλοσύνη σου είναι το εισιτήριο σου για τον Παράδεισο. Ακριβέ φίλε ο θάνατος χωρίζει τους ανθρώπους ως προς την υλική τους υπόσταση, δεν μπορεί όμως να θίξει την πνευματική τους σχέση. Σε διαβεβαιώνω στο λόγο της ότι θα κρατήσω όσο ζω την μνήμη σου ζωντανή μέσα στην ψυχή μου, όχι μόνο γιατί το αξίζεις, αλλά και γιατί με τιμά να αισθάνομαι φίλος σου. Καλό Παράδεισο Γιώργο. Ελαφρύ το χώμα της Νάξου που θα σκεπάζει το τίμιο σώμα σου! Καλή αντάμωση...".http://www.naxostimes.gr/koinonia/9478-efyge-apo-ti-zoi-o-daskalos-giorgos-maitos

Δεν υπάρχουν σχόλια: