slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να επιλυθούν προβλήματα και να προχωρήσουν έργα στη Νάξο ζητά η ΟΝΑΣ

Για τα προβλήματα της Νάξου συζήτησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση μετά από πρόταση μελών της και συζήτηση ζητά με ψήφισμά της να προχωρήσουν έργα στο νησί όπως η επέκταση του αεροδρομίου, ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου λιμανιού και παράλληλα η δημιουργία νέου εμπορικού λιμανιού, το ΚΕΓΕ κ.ά.
Αναλυτικότερα -όπως ομόφωνα αποφασίστηκε- ζητά:


1. Να προχωρήσει το συντομότερο η επέκταση του αεροδιαδρόμου του Αεροδρομίου της Νάξου.
2. Οι αρμόδιοι φορείς να υλοποιήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς το πλάνο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Νάξου και να προχωρήσουν στην εκπόνηση μελέτης για κατασκευή εμπορικού λιμανιού.
3. Να προσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (τιμές ζώνης-τιμές εκκίνησης) στις πραγματικές αγοραίες τιμές.
4. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη λειτουργία του ΚΕΓΕ στην Νάξο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
5. Οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον οικισμό Απόλλωνα και των άλλων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην περιοχή ώστε να μη έχουμε τα ίδια φαινόμενα.
6. Να γίνουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται και να ληφθούν αντιπλημμυρικά μέτρα για την προστασία των περιοχών και χωριών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.
7. Να συνεχιστεί η στελέχωση του Νοσοκομείου Κ.Υ. Νάξου με το αναγκαίο προσωπικό, προκειμένου να προσφέρονται ευρύτερες υπηρεσίες στον ναξιακό λαό.
8. Στηρίζουμε τον αγώνα των σμυριδεργατών και ζητάμε από την πολιτεία να δώσει οριστικά τη λύση του στο χρόνιο αυτό πρόβλημα της ορεινής Νάξου.
9. Να γίνει επι τέλους και στη Νάξο χωροταξικός σχεδιασμός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η άναρχη ανάπτυξη με τη δημιουργία πραγματικών καταστάσεων που υπονομεύουν τον ορθολογικό σχεδιασμό στο νησί.
10. Μέχρις ότου γίνει ο χωροταξικός σχεδιασμός, να σταματήσουν οι άναρχες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων με την έκδοση αδειών εξόρυξης αδρανών υλικών κ.λ.π., καθώς και η ενοικίαση, για τον σκοπό αυτό, εκτάσεων που ανήκουν στον Δήμο (Κοινότητα Σαγκρίου-Πλατιά Ράχη).
11. Οι Αρμόδιοι φορείς (Δήμος- Περιφέρεια) να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα: ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού, κεντρικού οδικού δικτύου κυρίως στην ορεινή Νάξο, επέκτασης περιφερειακού οδικού δικτύου στις νοτιοδυτικές και νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού και τέλος στην αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλους προς όφελος του ναξιακού λαού.
12. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, να προχωρήσει στην ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στη θέση που έχει οριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: