slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Βακόνδιος: ΓΚΡΙΣ ΙΖ ΚΑΜ ΜΠΑΚ

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Τα Αγγλικά του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι κάτι που αφορά κυρίως το τρολάρισμα στα social media.

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι τέρας μορφώσεως, αλλά ούτε και ο ίδιος διεκδίκησε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Εξάλλου στα χρόνια της μόρφωσης, διέπρεψε στις καταλήψεις και επομένως δεν υπήρχε πολύς χρόνος για διάβασμα.


Από το βιογραφικό του εξάλλου προκύπτει ότι δεν έχει κάνει και καμία σοβαρή δουλειά στη ζωή του. Προφανώς δεν βρέθηκε κανένας εργοδότης να τον προσλάβει και πολύ φοβάμαι ότι όταν θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία δεν θα βρεθεί και κανένας να του προσφέρει δουλειά με τον βασικό μισθό.

Όταν όμως απευθύνεσαι ως πρωθυπουργός σε ένα διεθνές επενδυτικό κοινό θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζεις ότι το ακροατήριο διαφέρει από αυτό των καταληψιών, του κομματικού ακροατηρίου και της αγέλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα από όλα χρειάζεται ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Γιατί έτσι μόνον κάποιος μπορεί να σε εμπιστευτεί.

Και οι επενδυτές πρέπει να σε εμπιστευτούν γιατί ζητάς τα λεφτά τους.

Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση INVEST IN GREECE σε βιντεογραφημένο μήνυμά του μίλησε για:

§  Νέα εποχή μετά τη λιτότητα. Η νέα αυτή εποχή χωρίς λιτότητα θεωρείται αυτή που αρχίζει με περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, μειώσεις του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, κόψιμο του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων, όπως και μία σειρά από νέους φόρους, τέλη και εισφορές.

§  Ανάπτυξη 2%. Μόνο που ξέχασε ότι η δική του κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει αυτόν τον στόχο πολύ πιο κάτω και κατά τους διεθνείς αναλυτές, τους οποίους ακούν και διαβάζουν οι επενδυτές, ήδη προεξοφλείται ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι οριακά πάνω από το 1%, με σημαντική υστέρηση στην ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις.

§  Ανοιχτές θύρες της Ελλάδας στις επενδύσεις. Είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι επενδυτές κάτι θα έχουν μάθει από τις Σκουριές, το Ελληνικό, την Κέρκυρα, κλπ. Πάντως οι θύρες είναι ανοικτές για τις επιχειρήσεις, μόνον που βγαίνουν προς Βουλγαρία και Ρουμανία αντί να μπαίνουν στη χώρα.

§  Εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.
Προφανώς θα έχει στο μυαλό του κάτι που δεν έχει ανακαλύψει η διεθνής οικονομική κοινότητα, διότι με κλειστές τράπεζες, που αγωνιούν για τα stresstest της άνοιξης, οι επενδυτές δεν έρχονται ούτε για ένα περίπτερο.

Εκτός και αν ο πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του το γενικό ξεπούλημα. Κάτι δηλαδή σαν το γνωστό «το αφεντικό τρελάθηκε».

Γιατί έχει δεσμευθεί στους επόμενους μήνες να εκποιήσει (ξεπουλήσει) συμμετοχές του δημοσίου (δηλαδή δική μας περιουσία) σε ΕΛΠΕ – ΔΕΗ – ΔΕΠΑ – ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ – ΟΤΕ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΔΕΣΦΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ – ΟΛΘ κλπ.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει ξεπούλημα θα δώσουμε ένα παράδειγμα.

Όταν ο Σαμαράς σχεδίαζε πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, προϋπολόγιζε έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και ο Τσίπρας τον αποκαλούσε γερμανοτσολιά. Σήμερα ο Τσίπρας προϋπολογίζει έσοδα 100 εκατομμυρίων ευρώ (το ένα εικοστό).

Γιατί επί Τσίπρα η αξία της ΔΕΗ είναι το ένα πέμπτο της αξίας επί Σαμαρά.

Αν αυτό δεν είναι έγκλημα, τι είναι;

Βεβαίως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά θα περάσουν και θα ψηφισθούν και με τα δύο χέρια από τους «βουλευτές-κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τι έλεγαν κάποτε δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, με πολλούς από αυτούς να έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Αν ο κόσμος θα βρει δουλειά, ο συνταξιούχος θα παίρνει σύνταξη και ο φοιτητής θα έχει την παιδεία που του αξίζει, είναι φιλοσοφικά ερωτήματα τα οποία ουδόλως αφορούν αυτήν την κυβέρνηση.

Greece is come back, is here now.


Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: