slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ήθελαν νεκρούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα (Videos & Photos)

 
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, καθώς στις 19:50 σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και
Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο νεαροί κουκουλοφόροι, με μαύρα ρούχα, που κινούνταν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής και ο συνοδηγός με καλάσνικοφ έριξε τρεις πυροβολισμούς.
Οι σφαίρες καρφώθηκαν στον τοίχο διπλανού καταστήματος με είδη ρούχων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.
Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία, καλύφθηκαν όπως μπορούσαν στο άκουσμα των πυροβολισμών, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κτίριο.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν από την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν τέσσερις-πέντε σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιος από τους άνδρες των ΜΑΤ ή κάποιος αστυνομικός πρόλαβε να πυροβολήσει, ανταποδίδοντας στους άγνωστους δράστες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ενώ τρεις κάλυκες έχουν βρεθεί στο σημείο.
Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι στόχος ήταν η διμοιρία και ο σκοπός έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν βρεθεί τρεις-τέσσερις τρύπες από σφαίρες σε παρακείμενο κατάστημα.
Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
Τόσκας: Γίνονται όλες οι ενέργειες για να εντοπιστούν οι δράστες
Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.
Σε δήλωση του για το περιστατικό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σημείωσε: «Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».
Η επίθεση προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη του τηλεοπτικού debate των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Τι εκτιμά η Αστυνομία 
Ο τρόπος δράσης κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν, σε πρώτη φάση, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.
Μία ομάδα που χτύπησε άλλες δύο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Ιανουαρίου του 2017, «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ενώ στις 25 Μαΐου του 2014, παραμονή των ευρωεκλογών, πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει.
Η ίδια οργάνωση είχε πυροβολήσει κατά της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιανουαρίου του 2016 ενώ, πριν από ένα χρόνο, παραμονές της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, εκτόξευσαν χειροβομβίδα κατά του φρουρού της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Ήθελαν νεκρό αστυνομικό
«Καλούμε τον κ. Τόσκα να δώσει τις πολιτικές εντολές πριν θρηνήσουμε θύματα» τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 για τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Μπαλάσκας
Οι βολίδες των ενόπλων έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν ως στόχο να σκοτώσουν τον νεαρό φρουρό που βρισκόταν εκεί, καταγγέλλει μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας.
«Οι δράστες ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Οι βολίδες είχαν στόχο να σκοτώσουν. Ερρίφθησαν κατά του νεαρού φρουρού που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας.
«Αν μας δοθεί η πολιτική εντολή – η οποία δεν υπάρχει – μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Καλούμε τον κ. Τόσκα να δώσει τις πολιτικές εντολές πριν θρηνήσουμε θύματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ στα Παραπολιτικά 90,1 .
Νέες φωτογραφίες από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Η συγκλονιστική μαρτυρία του σκοπού στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Μία σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου
«Είδα ένα άτομο στη συμβολή της Διδότου με την Ζωοδόχου Πηγής. Είδα τρεις λάμψεις» ανέφερε στους αστυνομικούς
«Μία σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου» φέρεται να είπε, στην πρώτη κατάθεσή του στην αστυνομία, ο σκοπός έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την επίθεση κουκουλοφόρων με πυροβολισμούς στο σημείο.
Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε: «Είδα ένα άτομο στη συμβολή της Διδότου με την Ζωοδόχου Πηγής. Είδα τρεις λάμψεις. Μία σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου».
Ο τρόπος δράσης κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν, σε πρώτη φάση, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Μία ομάδα που χτύπησε άλλες δύο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Ιανουαρίου του 2017, «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ενώ στις 25 Μαΐου του 2014, παραμονή των ευρωεκλογών, πυροβόλησαν πάλι με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Τότε, στόχος δεν ήταν οι αστυνομικοί, αλλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προκήρυξη που είχαν στείλει.
Γεννηματά: Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση
«Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση . Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματα κατά τη διάρκεια της αποψινής τηλεμαχίας  στην ΕΡΤ2.
Ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι επικοινώνησε μαζί της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για τον οποίο όπως είπε το κόμμα της έχει ζητήσει κατ επανάληψη την παραίτηση του.
Αναλυτικά η Φώφη Γεννηματά τόνισε στην παρέμβαση της:   
«Αυτό που έγινε σήμερα ήταν μια δολοφονική ενέργεια. Ήταν περαστικοί στο πεζοδρόμιο, ήταν εργαζόμενοι, ήταν επαγγελματίες της περιοχής, κάτοικοι της περιοχής, ήταν οι αστυνομικοί που φρουρούσαν. Θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να θρηνούμε θύματα. Και θεωρώ πια μετά από τόσους μήνες, τόση μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα, της φύλαξης του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως του δικαιώματος στην ασφάλεια των πολιτών που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας, ότι υπάρχει εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης.
Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη την παραίτηση του κ. Τόσκα. Έφτασα να μιλήσω με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γιατί πια το θέμα έχει ξεπεράσει τον αρμόδιο υπουργό. Δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, διότι σας υπενθυμίζω ότι πριν από λίγους μήνες είχαμε τραυματία αστυνομικό από μια αντίστοιχη επίθεση και τίποτα δεν έχει γίνει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα αναλαμβάνει την υπόθεση η αντιτρομοκρατική που σημαίνει ότι δεν είναι μια απλή υπόθεση. Έχουμε τουλάχιστον τρεις κάλυκες, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, δεν μπορώ να έχω τα πλήρη στοιχεία και επαναλαμβάνω ότι δεν μπορεί να  υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας ένα άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο και ως εδώ».
Χρηστίδης: Ευτύχημα ότι δεν είχαμε κάποιο θύμα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ
Σοκαρισμένος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ περιγράφει την στιγμή της επίθεσης με πυροβολισμούς κατά των γραφείων του Κινήματος.
«Δεχθήκαμε μια επίθεση και ακούσαμε πυροβολισμούς,. Μας σόκαρε όλους. Ήταν περίπου 30-40 άτομα στα γραφεία εκείνη την ώρα στα γραφεία», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Παύλος Χρηστίδης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στην Χαριλάου Τρικούπη», συμπληρώνοντας «κάθε εβδομάδα έχουμε περιστατικά και επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος».
«Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοια περιστατικά με την εκλογική διαδικασία για την Κεντοραριστερά», συμπλήρωσε ο Παύλος Χρηστίδης, καταλήγοντας «πρέπει να τελειώσουμε με τα άβατα» και τονίζοντας ότι «είναι ευτύχημα ότι δεν είχαμε κάποιο θύμα σήμερα».
Μαξίμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ – Επικοινωνία του Τσίπρα με τον Τόσκα
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.
Βούτσης: Έχουν στόχο να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.
ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργειες που στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγη ώρα μετά το νέο περιστατικό ανομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας Αθήνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενέργειες που στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.  Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη  δημοκρατία και  βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι».
Ν.Δ.: Η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση με σφαίρες έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο κέντρο της Αθήνας, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει.
Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».
Βορίδης: Τρομοκρατία της άκρας αριστεράς υπάρχει μόνο στην Ελλάδα
«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, όμως βλέπετε πόσο επίκαιρη ήταν η ερώτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή για το θέμα την ανομίας, την τρομοκρατίας….», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, κληθείς να σχολιάσει την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ελαφρότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Όσο δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά στην Ελλάδα το θέμα της τρομοκρατίας της άκρας Αριστεράς τόσο θα παραμένει ενδημικό φαινόμενο. Τρομοκρατία της άκρας Αριστεράς, πολιτική βίας, δεν υπάρχει αλλού υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και δεν την αντιμετωπίζουμε», σημείωσε ο Μάκης Βορίδης για να προσθέσει στη συνέχεια.
«Όταν βλέπεις να ρίχνουν σφαίρες με καλάσνικόφ, το θέμα αποκτά ιδιαίτερη επικινδυνότητα, είναι προφανές ότι στοχεύεις στο να έχεις θύματα. Πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί με καταλυτικό τρόπο».  
«Όλο αυτό το πράγμα το οποίο λέγεται πανεπιστημιακό άσυλο, η ΑΣΟΕ, ο Ρουβίκωνας , η αλληλέγγυοι … τα Εξάρχεια, όλο αυτό είναι ένα αλληλοτροφοδοτούμενο σύστημα που καταλήγει στην ακραία τρομοκρατία. Δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις. Ναι είναι ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα και χρειάζεται θεσμική θωράκιση, θεσμική βούληση και απάντηση από την πλευρά της πολιτείας. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα που πρέπει. Η πολιτική εντολή δεν δίνεται στην αστυνομία διότι υπάρχει μια διαφορετική αντεγκληματική πολιτική φιλοσοφία που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και εν γένει το χώρο της Αριστεράς», τόνισε ο Μάκης Βορίδης. 
Ανδρουλάκης: Η ολιγωρία μετατρέπει τις μολότοφ σε Καλάσνικοφ
Την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει έστω και τα καθημερινά περιστατικά ανομίας, σημειώνει στη δήλωσή του ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας, λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι με αυτήν την κατάσταση, «οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ».
Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου η προοδευτική παράταξη γίνεται ενιαία, δυναμώνει, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους Έλληνες.
Το φαινόμενο των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ».
Καμίνης: Προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα
Για πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για την προοδευτική παράταξη, κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου κομματικού φορέα της κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης.
Η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, σχετικά με τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ:
«Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας.
Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη».
ΚΚΕ: Ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν
Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο και αναφέρει σε σχετικό σχόλιό του πως «πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».
Νωρίτερα, δύο άτομα με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές εναντίον του αστυνομικού που πραγματοποιούσε περιπολία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν τη διεξαγωγή του τελικού ντιμπέιτ πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος της κεντροαριστεράς.
Καμμένος για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: Κάτι θυμίζει… παρακράτος
Με μήνυμά του στο Twitter σχολίασε  την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος
«Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η ανάρτηση του υπουργού Άμυνας
«Κάτι θυμίζει.. ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ», υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος.
ΑΝΕΛ:Ύποπτη τρομοκρατική επίθεση που πρέπει να διαλευκανθεί
Καταδίκασαν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, χαρακτηρίζοντάς τη ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί», αναφέρει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.
Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να μη θρηνήσουμε θύματα
Την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, καταδίκασε και η Ένωση Κεντρώων.
Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμματος, «Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα». 
«Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε  απλά διαπιστώσεις», σημειώνει.       
ΔΗΜΑΡ: Η δημιουργία όμως ενός οικοσυστήματος ζούγκλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Για «δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας» και για αδιαφορία της κυβέρνησης στις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις έκανε λόγο στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), σχολιάζοντας την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο κέντρο της Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
«H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με αυτόματα όπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αστυνομικοί και περίπου 30 εργαζόμενοι στα γραφεία βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προστατέψει από ένοπλες ομάδες.
Η  δημιουργία όμως ενός «οικοσυστήματος ζούγκλας» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις βίας που αν συνεχιστούν σύντομα θα γίνουν και  δολοφονικές. Οφείλει να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της. Η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών και προτεραιότητα για όλους όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου.
Η εμφατική αδυναμία  να αντιμετωπιστεί  το γαϊτανάκι των επιθέσεων πλήττει ξεκάθαρα τη δημοκρατία. Επιτέλους δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή στην βία!  Η επίθεση έγινε  μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το debate της κεντροαριστεράς.   Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι οι σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν δημοκρατική και προοδευτική απάντηση στις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».
ΚΙΔΗΣΟ: Η καταδίκη της σημερινής εγκληματικής ενέργειας δεν αρκεί
«Η καταδίκη της σημερινής εγκληματικής ενέργειας, δεν αρκεί» επισημαίνει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου για τη σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη και η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν τον ρόλο του «Πιλάτου» σε ό,τι αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και τη διαρκή απειλή εναντίον ενός πολιτικού κόμματος.
Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει τα εξής:
«Οι επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, των αστυνομικών που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη, των πολιτών και των κατοίκων της περιοχής, των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ήταν αναμενόμενο πως θα κλιμακωθούν, αφού ουδείς ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα.
Η καταδίκη της βίας, της τρομοκρατίας, της σημερινής εγκληματικής ενέργειας, δεν αρκεί.
Ως πότε ο κ. Τόσκας και η κυβέρνηση θα συνεχίζουν σε ρόλο «Πιλάτου» σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και τη διαρκή απειλή εναντίον ενός πολιτικού κόμματος και όποιου πολίτη έχει την ατυχία να βρίσκεται στην περιοχή δράσης των κακοποιών στοιχείων που λυμαίνονται την περιοχή; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξει αντίδραση; Για να κάνουν τη δουλειά τους;
Η με κάθε τρόπο απαξίωση της πολιτικής, η βία, ο φόβος και η σύγχυση, δεν είναι αποδεκτά από κανέναν δημοκράτη πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: