slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή για τις συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στη νήσο Φολέγανδρο


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με θέμα τις συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στη νήσο Φολέγανδρο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Φολεγάνδρου, κ. Ελευθέριου Βενιού (α.π. 966/29-09-2017), σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούν στο νησί οι συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος.
Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει ότι οι συχνές, πολύωρες και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στο νησί, προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλο το φάσμα λειτουργίας του νησιού, όπως: στην υδροδότηση, τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και στη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών υγείας, χώρια την μεγάλη οικονομική ζημιά που υφίστανται οι επαγγελματίες του νησιού.
Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, ενώ η κατάσταση στα νησιά όσο περνά ο καιρός επιδεινώνεται δραματικά.
Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου, επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του νησιού και παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών, που βλέπουν την καθημερινότητά τους να χειροτερεύει και την πολιτεία να αδιαφορεί. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας.
Αίτημα, που επιβάλλουν η συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας!
Για το λόγο αυτό ο Δήμος ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα στο νησί της Φολεγάνδρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: