slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί Καμίνη για επικεφαλή του Νέου Πολιτικού Φορέα;

Γιώργος Καμίνης - Ενώνει και μεγαλώνει την παράταξη 

 Δίνει και κερδίζει τις μάχες 

Έχει πολιτικό σχέδιο 

Πολιτικά συνεπής με σαφές ιδεολογικό πρόταγμα

1) Ενώνει και μεγαλώνει την παράταξη: Ο Γιώργος Καμίνης έχει αποδείξει ότι μπορεί να απευθυνθεί σε πολίτες από το κέντρο έως την ανανεωτική αριστερά. Εμπιστεύεται τους πολίτες, τον διάλογο, την αξιοσύνη. Ο ίδιος δεν ανήκει σε εσωκομματικά στρατόπεδα. Έχει μείνει έξω από άσκοπες τριβές ή συγκρούσεις που έχουν λαβώσει την παράταξη. Προσπαθεί για τις συναινέσεις αλλά δεν εγκαταλείπει ποτέ αξίες και απόψεις, συγκρούεται γι αυτές. Είναι εκείνος που μπορεί να φέρει  μέσα στην παράταξη ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις που σήμερα απέχουν. Ο Καμίνης μπορεί να επανεντάξει όλους αυτούς που έχουν επιλέξει συνειδητά το κομματικό περιθώριο και έχουν αποστασιοποιηθεί, εξαιτίας των σκληρών κλειστών κομματικών μηχανισμών εξουσίας. Η θητεία του στην Αθήνα και προηγουμένως η ευρεία αποδοχή του ως Συνήγορος του πολίτη, το αποδεικνύουν. Ο Γιώργος Καμίνης είναι εκείνος που μπορεί να ενώσει την προοδευτική παράταξη, να προσθέσει δυνάμεις και να μεγαλώσει τον προοδευτικό χώρο. Είναι εκείνος που μπορεί να επανασυνδέσει την παράταξη με την κοινωνία και να μετατρέψει ξανά τον προοδευτικό πόλο σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

 2) Δίνει και κερδίζει τις μάχες: 
Ο Γιώργος Καμίνης είναι ο μόνος που κατάφερε να νικήσει και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 πέτυχε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Αθήνα, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες συντηρητικής διοίκησης, και το 2014 εκφράζοντας μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, υπερίσχυσε του σαρωτικού κύματος του ΣΥΡΙΖΑ, και επανεκλέχθηκε στην Αθήνα. Ανταπεξήλθε με τρόπο υποδειγματικό στις δύο μεγάλες κρίσεις των καιρών μας: την οικονομική και την προσφυγική. Εν μέσω της πιο βαθιάς κρίσης, κατάφερε να κάνει τον δήμο Αθηναίων ένα θετικό παράδειγμα για τη χώρα. Τόσο στον οικονομικό τομέα, μετατρέποντας το χρόνιο έλλειμμα σε πλεόνασμα, μειώνοντας παράλληλα τις επιβαρύνσεις από τα δημοτικά τέλη, όσο και στον κοινωνικό, απορροφώντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και διαχειριζόμενος με επιτυχία την προσφυγικό. Τιμήθηκε μάλιστα με τον έπαινο ως "Δήμαρχος του Κόσμου" για το προσφυγικό.


3) Έχει πολιτικό σχέδιο: Ο Γιώργος Καμίνης μπορεί να βγάλει την παράταξη από το απολιτικό αδιέξοδο των κουτσομπολιών, των κραυγών, των εύκολων συνθημάτων και του ανώφελου διχασμού. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την επιστροφή της πραγματικής Πολιτικής, με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία, τη δημοκρατία για όλους. Η Ελλάδα πρέπει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της και τις δυνατότητές της και να ξεκινήσει την αναγεννητική πορεία της προς μια ανοιχτή κοινωνία, με διαφάνεια, αξιοκρατία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Ο Γιώργος Καμίνης ορίζει ως θεσμικό μέτωπο σύγκρουσης τα πολιτικά και οικονομικά κλειστά συστήματα που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες και είναι εκείνος που πρώτος θέτει την ολοκληρωμένη σύγχρονη πολιτική ατζέντα για τη χώρα του αύριο. Το άνοιγμα των πολιτικών και οικονομικών θεσμών, των δομών και των δεδομένων μπορούν να επανεντάξουν τους πολίτες που βρίσκονται στο περιθώριο, τους ανθρώπους εκτός των τειχών, και να δώσουν ξανά δύναμη και νόημα στη δημοκρατία.


 4) Πολιτικά συνεπής με σαφές ιδεολογικό πρόταγμα
 Ο Γιώργος Καμίνης είναι βαθιά προοδευτικός και βαθιά δημοκράτης. Με τη στάση του στο προσφυγικό, τίμησε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, υπηρέτησε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αξιοπρεπή διαβίωση, εξασφάλισε την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της πόλης του. Το κοινωνικό δίχτυ προστασίας που έχει απλώσει στην Αθήνα για 26.000 ανθρώπους, συνέβαλε αποφασιστικά στη συνοχή της. Συνεπής στη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή και σταθερά αντιμέτωπος με τις δυνάμεις του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της οπισθοδρόμησης, ο Γιώργος Καμίνης έχει τη δυνατότητα του συνθέσει ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις. Σταθερός άξονας της πολιτικής του παρουσίας, η πίστη στο διάλογο και τη δημοκρατία, η πολιτική με ήθος, αρχές, αξίες και διακριτό προοδευτικό πρόσημο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: