slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λιμάνι Νάξου: Όλα …νόμιμα έχουμε Master Plan


Ήταν η 6η Απριλίου, περίπου δηλαδή πριν από έναν μήνα όταν είχε επισκεφθεί τη Νάξο ο πολιτικός μηχανικός Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν και είχε σειρά επαφών τόσο με τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη όσο και με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Σέργη… Ο κος Γιαμίν όπως αποδεικνύεται θα μπει στη ζωή μας για τα καλά όπως και το γραφείο του αφού έχει αναλάβει την εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού… Τότε, ο Δήμαρχος κος Μαργαρίτης είχε σημειώσει «Το Master Plan θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού. Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο Λιμενικό Ταμείο σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εκπόνησή του»
Και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 11 Μαΐου έγινε γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άναψε … πράσινο. Με την απόφαση που πήρε (αρ. πρωτ. 27580) ο αναπληρωτής προϊστάμενος Αριστοτέλης Μαρκαντώνης έβαλε την υπογραφή του και πλέον το Master Plan αποκτά την νομιμότητα που αναζητούσε ..χρόνια. Και όπως σημειώνεται « αποφασίζουμε την επικύρωση της νομιμότητας της με αριθμό 64 / 2017 (ΑΔΑ:73ΝΕΟΡ0Ψ-ΜΔΖ) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. ΝΑΞΟΥ με θέμα: «Έγκριση πρακτικού ΙΙΙ Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της " Μελέτης Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου"».

Από εκεί και πέρα, αναμένεται άμεσα να επισκεφθούν το προσεχές διάστημα εκπρόσωποι του αναδόχου, ώστε να συνεργαστούν με τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς και με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση για την εικόνα και τη μορφή που θα λάβει η λιμενική ζώνη της Νάξου. Για την εκπόνηση του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα θα διερευνηθούν τα ζητήματα που αφορούν στους κυματοθραύστες του λιμανιού, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στην πόντιση πλωτών προβλητών στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου ή και στο Βίντσι, στην επέκταση ή βελτίωση των υποδομών του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών, στην πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων και κρουαζιερόπλοιων και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση του λιμανιού. Και δεν αποκλείεται άμεσα να έχουμε κι άλλες …εκπλήξεις

Δείτε στο τέλος του άρθρου την σχετική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: