slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταγγελία Ασημακοπούλου: Με τραμπούκισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Συρμαλένιος: Δεν χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία

Εκτός ημερησίας διατάξεως καυγά είχαν στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Φεύγοντας από την Ολομέλεια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αφού είχε εξαπολύσει μύδρους εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην
διαπραγμάτευση και το θέμα του χρέους, πέρασε δίπλα από το έδρανο που καθόταν ο Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είπε «μπράβο, ωραίο στυλ έχεις μωρή» με εκείνη να του απαντά «τι δεν σ’ αρέσει;» και να συνεχίζει λέγοντας του: «Αν έχεις να πεις κάτι, σήκω και πες το σαν άντρας».
Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από την προεδρεύουσα της συνεδρίασης Τασία Χριστοδουλοπούλου να την προστατέψει σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να μην νοιάζεται όταν μια γυναίκα τραμπουκίζεται μέσα στη Βουλή» με την αντιπρόεδρο της Βουλής να την καλεί να μην επικαλείται τη γυναικεία ευαισθησία και να της ζητά να αποχωρήσει από την αίθουσα ενώ λίγο αργότερα ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το επεισόδιο, σημείωσε ότι μερικοί «επέλεξαν τη δημιουργία εντυπώσεων και αυτό δεν βοηθά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».
Συρμαλένιος:
Ότι η αναφορά του δεν είχε σεξιστικό χαρακτηρα ξεκαθάρισε ο Νικος Συρμαλένιος. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε πως ούδεποτε χρησιμοποίησε την λέξη «μωρή», τονίζοντας πως δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία. Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε προκλητικό το ύφος του λόγου της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και σημειωσε ότι περνώντας δίπλα του η βουλευτής της ΝΔ εκείνος της είπε ότι «μου άρεσε πολύ το στυλ», τονίζοντας ότι αν «αν εκείνη αυτό το άκουσε “μωρή’ είναι δικό της θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: