slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αεροδρόμιο Νάξου: μας παρέδωσαν τη μελέτη Περιβαλλοντικών Ορων

Ένα ακόμη βήμα. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι έγινε. Και αυτό μετράει. Άλλωστε είναι γνωστή η βούληση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να τρέξει το έργο … Ποιο είναι αυτό; Α ναι… Μα τι άλλο από την επέκταση του διαδρόμου κατά 300 μέτρα στο αεροδρόμιο της Νάξου σε συνδυασμό με την κατασκευή νέου αεροσταθμού. Όχι τίποτα άλλο να σταματήσει και ο χαρακτηρισμός …καντίνα που είχε αποδοθεί κάποτε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΥΠΑ (Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) όταν είχε δει τον σταθμό στο αεροδρόμιο της Νάξου…


Και γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί παραδόθηκε σήμερα η τροποποιημένη μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου… Μελέτη που δόθηκε στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη από τον Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστο Παπαγεωργίου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Υ.Π.Α. (ΠΡΟΠΕ) Σπύρο Μπουζιάνη.

Και περνάμε είπαμε στο επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Μα η αναμονή για την γνωμοδότηση της Περιφέρειας ώστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Βλέπετε, όλη η ζωή μας όσον αφορά το αεροδρόμιο και την ανακατασκευή του (επέκταση διαδρόμου και βελτίωση του αεροσταθμού) είναι ένας αγώνας δρόμου με …φυσικά ή μη εμπόδια. Και από την Περιφέρεια, έχουμε το αρμόδιο Υπουργείο που θα προχωρήσει στην έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορών (ΑΕΠΟ) εφόσον βέβαια όλα πάνε καλά… Και ξέρετε εάν υπάρχει αυτό το χαρτί, τότε αρχίζει μία άλλη μάχη, αυτή που έχει να κάνει με την κήρυξη των απαλλοτριώσεων..

Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης των δύο πλευρών όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου «συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών και δράσεων για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και της κατασκευής νέου αεροσταθμού». Και στη συνέχεια έχουμε τις ευχαριστίες του Δημάρχου κου Μαργαρίτη προς τους εκπροσώπους της Υ.Π.Α. «για τη συνεργασία και τη βοήθεια στο θέμα της εκπόνησης της εν λόγω μελέτης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα δημότες και επισκέπτες της Νάξου θα απολαμβάνουν τις βελτιωμένες υποδομές του αεροδρομίου, το οποίο μετά τις παρεμβάσεις αυτές, θα είναι σε θέση να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: