slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διψήφιο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει μέχρι και η «Εφημερίδα των Συντακτών»!


Για να φτάσει η… απογευματινή Αυγή (η Εφημερίδα των Συντακτών) να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ της τάξης του 10%, φαντάζεστε πόσο χαοτική είναι πλέον η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που συνιστά δρόμο χωρίς επιστροφή για τον Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Prorata, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).
Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΝΔ 30%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%
Χρυσή Αυγή 9%
ΚΚΕ 9%
Ένωση Κεντρώων 8%
Το Ποτάμι 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.
Αρνητική είναι και η άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών. Το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή».
Το 39% θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» τα αντίμετρα και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32%.
Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».
Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».
Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».
Στη μάχη του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος). Η εκτίμηση «κανένας από τους δυο» συγκεντρώνει από 30% έως 55%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: