slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νόμος του κράτους είναι το τέταρτο μνημόνιο – ή συμπληρωματικό του 3ου όπως υποστήριξε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος – μετά την θετική ψήφο που παρείχαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (153 βουλευτές), ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων (128 βουλευτές).

Διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Μοναδική διαφοροποίηση ήταν το «παρών» της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 56 που αφορά την διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου έσπευσε με γραπτή ανακοίνωση να ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να πλήξει την κυβέρνηση και πως με το «παρών» αποτελεί «εσωτερική ανάγκη να τιμήσει τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατό του».

Κυβερνητικές πηγές ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους υποστήριξαν πως η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε ενημερώσει εγκαίρως τον πρωθυπουργό «ο οποίος έδειξε την κατανόησή του για το προσωπικό της ζήτημα» όπως επισήμαναν και πρόσθεσαν ότι δεν «υπάρχει κανένα ζήτημα» με την διαφοροποίησή της.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές καθώς εκτός από τα 17 μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής που απείχαν από την διαδικασία, έλλειπαν οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (σ.σ. με επιστολή ενημέρωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο εκτός από τα άρθρα 70 και 71).

Επ’ιι της αρχής το νομοσχέδιο έλαβε 153 Ναι από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και 128 «ΟΧΙ» από την αντιπολίτευση.

Επι των άρθρων το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης στήριξε τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% και την εξομοίωση της φορολογίας της βουλευτικής αποζημίωσης με τα εισοδήματα των υπόλοιπων φυσικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: