slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το μεγάλο «πλεόνασμα» ενός χρεοκοπημένου κράτους


Γράφει ο Γιώργος Παντάκης
Η ανακοίνωση «πλεονάσματος» 4,19% του ΑΕΠ, κατά Τζανακόπουλο, καταρρίπτει και το τελευταίο επιχείρημα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μια από τις κύριες κριτικές της κυβέρνησης, ουσιαστικά πλήρως αβάσιμη, ήταν ότι η ίδια μείωσε, κατά τη συμφωνία του 2015, το
συμφωνηθέν και εξωπραγματικό πλεόνασμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ποσοστού 4 – 4,5 % του ΑΕΠ για τα επόμενα έτη, ώστε ο κόσμος γλίτωσε έτσι επιπλέον μέτρα!

Τώρα, μετά από 2 χρόνια έρχονται και πανηγυρίζουν ότι έπιασαν, (το πως, θα το δούμε), το πλεόνασμα Σαμαρά, με την διαφορά όμως ότι το πλεόνασμα τού Σαμαρά, ήταν σε συνθήκες ανάπτυξης, και αυτοί το θεωρούσαν εξωπραγματικό και αιτία επιπλέον μέτρων!

Κάποιος που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του ποτέ, έχει πάντα πολλά χρήματα. Κανόνας αναμφισβήτητος. Άλλωστε η ευαίσθητη αριστερά αυτό κατηγορεί χρόνια τώρα, τους επιχειρηματίες, τους κακούς καπιταλίστες. Ότι δεν πληρώνουν οι επιχειρηματίες τις υποχρεώσεις τους στο κράτος. Ε, το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα η αριστερά. Δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του κράτους σε τρίτους. Έτσι βγάζει «μεγάλο πλεόνασμα. Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα, έβγαλαν πλεόνασα.



Και εγώ Αλέξη όταν δεν πληρώνω φως νερό, τηλέφωνο και εφορία ξέρεις τι πλεόνασμα έχω τον μήνα;

Καμαρώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το φορομπηχτικό πλεόνασμα της επί 8 φορές λιτότητας Τσίπρα. Με το φορομπηχτικό πλεόνασμα Τσίπρα 7δις που επιτύχαμε κατέρρευσαν αριστεροί μύθοι και αυτ-απάτες!

Μεγάλο πλεόνασμα απέκτησαν αφού πετσόκοψαν τις συντάξεις πάνω από 1.000.000 Ελλήνων

Μεγάλο πλεόνασμα απέκτησαν αφού υπερφορολόγησαν νοικοκυριά, τσάκισαν τις επιχειρήσεις με φόρους και τρελές προκαταβολές, με μέτρα άνω των 5,5 δις μόνο για το 2016.

Μεγάλο πλεόνασμα απέκτησαν αφού κατάργησαν το «ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας» και εκτόξευσαν τις κατασχέσεις.

Για ποιο πλεόνασμα μας λένε, την στιγμή που παίρνουν τα λεφτά του ΟΑΕΕΔ για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας;

Που χρησιμοποιεί το «πλεόνασμα» του ο Τσίπρα; Να σας πω.

75.000 έκτακτες προσλήψεις στο δημόσιο, από τις όποιες οι 700 μόνιμοι. Υπ΄όψιν ότι στο δημόσιο έχει να γίνει πρόσληψη πέντε χρόνια.

2.500 προσλήψεις στην ΔΕΗ λέγοντας η υπουργός, να μην ανησυχούμε, διότι αυτοί θα πληρωθούν από την ΔΕΗ… Το δούλεμα δεν έχει πλέον κανένα όριο

Τα νοσοκομεία δεν έχουν όχι μόνο σεντόνια, αλλά ούτε οινόπνευμα και ασπιρίνη

Ένα ποσό των 1,5 δις που μας περιμένει στα Ευρωπαϊκά ταμεία εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει απορροφηθεί ούτε 1 ευρώ.

Αεροδρόμια, Ελληνικό, ΤΡΕΝΟΣΕ, λιμάνια, Παράκτιο μέτωπο, Αφάντου όλα στην κατάψυξη.

Είπαμε, βγάλαμε δικό μας πλεόνασμα 4,5%, του ΑΕΠ, αλλά κατάργησαν το συμφωνηθέν και εξωπραγματικό πλεόνασμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ποσοστού 4 – 4,5 % του ΑΕΠ για τα επόμενα έτη ώστε ο κόσμος γλίτωσε έτσι επιπλέον μέτρα!

Και υπόψιν. Ο Σαμαράς το 70% του πλεονάσματος το έδωσε για την αποπληρωμή του χρέους. Εσείς που θα το δώσετε;; Στις προσλήψεις από την Κουμουνδούρου;;

Υπάρχει και κάποια ακόμα διαφορά σύντροφοι. Το πλεόνασμα του Σαμαρά ήταν σε συνθήκες ανάπτυξης και όχι σε κατοχικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: