slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα, ζητάμε πολιτική αλλαγή για να υπάρξει οξυγόνο


«Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη και αυτό κοστίζει στον ελληνικό λαό. Αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, να σηκωθεί να φύγει». Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.


«Έχουμε φτάσει εδώ» είπε ο κ. Λαζαρίδης «γιατί τα θέματα που παραμένουν ανοικτά, είναι θέματα που η Κυβέρνηση δεν τα κλείνει γιατί είναι ιδεοληπτική…  Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεται την κατάσταση επικοινωνιακά. Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα για την επόμενη ημέρα. Γι’ αυτό ζητάμε πολιτική αλλαγή, για να μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει, να υπάρξει οξυγόνο. Στο δικό μας σχέδιο περιλαμβάνονται μείωση φόρων και μείωση δαπανών».

Αναφερόμενος στα 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Η χώρα πριν 2 χρόνια δεν ήταν στην ίδια κατάσταση. Ήταν σε πάρα πολύ καλύτερη κατάσταση. Μεσολάβησαν 730 ημέρες εξαπάτησης του ελληνικού λαού, οπισθοδρόμησης και φτωχοποίησής του… Την περίοδο εκείνη, πραγματικά, δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Δεν λέω ότι όλα ήταν καλά. Αλλά νομίζω ότι είναι κοινή συνείδηση του κόσμου ότι 2 χρόνια πριν, η χώρα ήταν σε καλύτερη κατάσταση».

«Θέλω να σας θυμίσω» είπε ο κ. Λαζαρίδης «ότι τον Οκτώβριο του 2014, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, είχε βγει και είχε απειλήσει και τους πιστωτές και τους επενδυτές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει στην εξουσία, δεν θα αποδεχτεί απολύτως τίποτα. Σας θυμίζω ότι υπήρχε Προεδρική εκλογή το 2015. Άρα, υπήρξε μία πολιτική παρέμβαση του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ήταν εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Έτσι δημιουργήθηκε το πολιτικό κλίμα και η δυναμική που ήταν πολύ δύσκολο να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση».

Για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Εμείς είμαστε πολύ καθαροί. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι, παράλληλα με τη μείωση των φόρων, θα υπάρξει και μείωση δαπανών. Έχουμε καταθέσει μία συγκεκριμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο: μείωση των φόρων, μείωση των δαπανών και βεβαίως, επενδύσεις, δουλειές και ένα καλύτερο Δημόσιο, για να βοηθήσει το επιχειρείν. Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και τις αποκρατικοποιήσεις».

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «τη μία ημέρα υπογράφει την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με απουσία οποιουδήποτε κυβερνητικού στελέχους. Και διάβασα την Κυριακή στην «Καθημερινή» - και δεν διαψεύστηκε – ότι την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση ετοιμάζει παράλληλο δίκτυο δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Για το Ελληνικό, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Μιλάμε για 75.000 θέσεις εργασίας και πρέπει να ξεκινήσει αυτή η επένδυση. Αυτή τη στιγμή είναι ένας απέραντος καταυλισμός. Γιατί η Κυβέρνηση έχει αποτύχει και στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού».
Μιλώντας για την αξιολόγηση, τόνισε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες» και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016… Κάθε φορά που αργεί να κλείσει η αξιολόγηση, το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Η πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση, κόστισε 9 δις φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα κόφτη 3,5 δις ευρώ σε μισθούς και συντάξεις».

«Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, ψηφίσαμε τη σωτηρία της χώρας. Η αξιολόγηση καθυστερεί να κλείσει γιατί η Κυβέρνηση είναι ανίκανη, ιδεοληπτική και καθυστερεί… Δεν φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021 στη Βουλή γιατί έχει δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πάρα πολλά χρόνια. Έχει δεσμευτεί για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και έχει δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα, γιατί έχει αποδεχτεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%... Δεν κλείνει το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων γιατί το βασικό της πρόβλημα είναι ο συνδικαλιστικός νόμος» ανέφερε.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε: «Ακούω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για απολύσεις στο Δημόσιο. Θέλω να ξέρετε ότι οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης το 9μηνο του 2016 έχουν πέσει έξω κατά 214.000.000 ευρώ. Η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, για να βολεύουμε κολλητούς και φίλους, έχει αυξηθεί κατά 150.000.000 το πρώτο 9μηνο. Αυτά είναι χρήματα, τα οποία μπορούμε να περικόψουμε για να μειώσουμε τους φόρους».



Δεν υπάρχουν σχόλια: