slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα Κουφονήσια έτοιμα για την ανακύκλωση απορριμμάτων


Αντώνης Κωβαίος

Απο το 2017 θα ξεκινήσει επιτέλους να λειτουργεί πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων και στο νησί μας...

Ενημέρωση για το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για τα Κουφονήσια και συνολικά για τις Μικρές Κυκλάδες θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό κτίριο την Τετάρτη 18:00 με 20:00.


Δελτίο Τύπου:


Παρουσίαση Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (απορριμμάτων) σε απομακρυσμένες περιοχές LIFE PAVEtheWAySTE

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Τεχνολογικό Κέντρο Cartif, σας προσκαλεί στις Εκδηλώσεις Ευρείας Δημοσιοποίησης του έργου LIFE με τίτλο: «Επίδειξη της αποδοτικότητας των πόρων μέσω καινοτόμων, ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης απόβλητων για τις απομακρυσμένες περιοχές».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, στις 18.00–20.00 μ.μ. στη Δονούσα (Πνευματικό Κέντρο),

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, στις 18.00–20.00 μ.μ. στο Κουφονήσι (Σχολικό κτίριο Κουφονησίου),

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00–21.00 μ.μ. στη Σχοινούσα (Πολιτιστικό Κέντρο),

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016, στις 18.00–20.00 μ.μ. στην Ηρακλειά (Γυμνάσιο Ηρακλειάς).

Σκοπός του έργου LIFE PAVEtheWAySTE είναι να διευκολύνει την εφαρμογή της οδηγίας-πλαισίου για τα απόβλητα στις απομακρυσμένες περιοχές, επιτρέποντας στις τοπικές και περιφερειακές αρχές να βελτιώσουν την απόδοση των συστημάτων ανακύκλωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) και, κατά συνέπεια να ανοίξει το δρόμο για αποδοτικότερη χρήση των πόρων. Αυτό θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός βιώσιμου σχεδίου διαχείρισης των ΑΣΑ, επιδεικνύοντας ένα καινοτόμο σύστημα για τον προώθηση των πρακτικών διαλογής υλικών στην πηγή.
Το καινοτόμο σύστημα θα είναι σε θέση να διαχωρίζει και να επεξεργάζεται διαφόρων τύπων ανακυκλώσιμα και οργανικά απόβλητα, έτσι ώστε να μπορούν να ανακτηθούν άμεσα προϊόντα υψηλής ποιότητας και καθαρότητας.
Η περιοχή υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει δύο ελληνικές απομακρυσμένες περιοχές, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Νότιο Αιγαίο) και το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας (Δυτική Ελλάδα). Επιπλέον, η συμμετοχή του Ισπανού εταίρου (περιοχή Valladolid, Castilla y Leon) θα συνεισφέρει στον επιδεικτικό χαρακτήρα του έργου, παρέχοντας τις πληροφορίες και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την επιτυχή αναπαραγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΟΔΣΑ), όχι μόνο σε άλλους απομακρυσμένους Δήμους της Ελλάδας, αλλά και σε ένα ισπανικό Δήμο με παρόμοια χαρακτηριστικά (απομακρυσμένη περιοχή).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας του έργου) σχετικά με το έργο, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη από την υλοποίηση του.

Η ομάδα του έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: