slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΕΑΣ Νάξου στη SIAL PARIS 2016 στο Παρίσι

Από Κώστα Πορτοκάλη
Μία από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κόσμο σε επίπεδο τροφίμων και ποτών άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες της και η Ελλάδα δίνει το παρών με 90 ελληνικές επιχειρήσεις. Και ανάμεσά τους η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ… Ο λόγος για την SIAL PARIS 2016 που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Πάρκο Paris Nord Villepinte και θα έχει διάρκεια έως τις 20 Οκτωβρίου
Για την «Ένωση» το παρών δίνουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Καπούνης και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σε θέματα Marketing Ιάκωβος Βαλέρης με τα προϊόντα της Ενωσης και δη την γραβιέρα (τόσο η παλαιωμένη, όσο κι αυτή με τα βότανα αλλά και η καπνιστή) που έχουν την τιμητική τους.


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ιδρύθηκε το 1926 από μια μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού, με σκοπό την υποστήριξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων και την τυροκόμιση μικρών ποσοτήτων γάλακτος. Από τότε βέβαια, η επιχείρηση εξελίχθηκε ραγδαία, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της, αυξάνοντας την παραγωγή και την γκάμα των προϊόντων της, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις της, διατηρώντας όμως πάντα την προσήλωσή της στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες, λειτουργώντας απρόσκοπτα με σκοπό την εξυπηρέτηση των συνεταιρισμών-μελών της. Η Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελείται από 26 μέλη-Συνεταιρισμούς, περιλαμβάνοντας συνολικά 3.274 φυσικά μέλη. Το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 81 άτομα, ενώ άλλοι 35 απασχολούνται κατά περιόδους ως έκτακτο-εποχιακό προσωπικό.

Η ΕΑΣ Νάξου αποτελεί κινητήριος δύναμη και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο της Νάξου , αλλά και ευρύτερα για την οικονομία του συνόλου του νησιού .

Δεν υπάρχουν σχόλια: