slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Φραγκίσκος

 
Σπύρος Μάκαρης
Τα φτερά του για την super league και συγκεκριμένα την ΑΕΚ άνοιξε ο Δημήτρης Φραγκίσκος του ΠΑΣ Νάξου. Ο αρχηγός της Μικτής Κυκλάδων, που αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα στόχο αρκετών ΠΑΕ και δη του πάλαι ποτέ ΠΟΚ αλλά και άλλων μικρότερων, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της "Ενωσης", όπου υπέγραψε συμβόλαιο με σκοπό να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος ήταν για μεγάλο διάστημα στο μικροσκόπιο τον ανθρώπων του "δικέφαλου" και πέρασε με επιτυχία όλα τα
δοκιμαστικά. Ο Ναξιώτης μεσοεπιθετκός θα συμμετάσχει κανονικά με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα Κ17 της Super League.
Ο πρώην άσος του ΠΑΣ Νάξου προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του, Νίκος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πανναξιακού και αθλητής του στίβου, ενώ και ο θείος του Γιάννης ήταν αθλητής στο βόλεϊ και νυν τεχνικός στα τμήματα υποδομής του Πανναξιακού ΑΟΝ. Σε ηλικία 6 ετών γράφτηκε στις ακαδημίες του ΠΑΣ Νάξου, όπου  με την καθοδήγηση του προπονητή του Πέτρου Μαράκη έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου πάνω σε σωστές βάσεις. Το ταλέντο του και το ήθος του σαν αθλητής τον έκαναν να ξεχωρίσει σύντομα και να αναδειχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Ήταν αρχηγός στη Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Κυκλάδων, ενώ έχει επιλεχθεί και συμμετάσχει στους αγώνες της Περιφερειακής Ομάδας του Αιγαίου.
Πλέον μετά και αυτή  τη μεταγραφή, οι παίκτες του ΠΑΣ Νάξου που συμμετάσχουν σε ομάδες της Super League γίνονται πέντε (5). Η αρχή έγινε πέρυσι με τους Μπουλάρι (έχει κληθεί στην Εθνική Αλβανίας) και Δεγαϊτα (φέτος έχει ξεκινήσει βασικός και σκοράρει) και την μεταγραφή τους στον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν ο Ξενάκης που υπέγραψε πρόσφατα στον Ατρόμητο και ο μικρότερος όλων, ο 13χρονος Μαρκοπουλιώτης στην ΑΕΚ. Μάλιστα πρόσφατα οι Ξενάκης - Φραγκίσκος ήρθαν αντιμέτωποι σε φιλικό παιχνίδι και η μάχη ήταν εντυπωσιακή βγαλμένη από τις προπονήσεις του ΠΑΣ Νάξου. Όπως όλα δείχνουν ο Φραγκίσκος δεν θα είναι ο τελευταίος, καθώς στον ΠΑΣ Νάξου το ταλέντο περισσεύει και υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να διακριθούν και να κάνουν το βήμα παραπάνω!
Ευχόμαστε στον Δημήτρη και σε όλα τα παιδιά από τις Κυκλάδες να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να φτάσουν ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: