slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση στις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 21 Ιουλίου 2016
Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ συντάσσονται στα γραφεία της Ν.Δ. ή το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους του παλαιού κοινωνικού συμβολαίου ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το «φάγανε, φάγανε, φάγανε».

Αν θέλει λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάξει για «Μαυρογυαλούρους», των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι «φάγανε, φάγανε, φάγανε», ας ψάξει στους κόλπους της, όπου σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, έχει πολλές πιθανότητες να ανακαλύψει αρκετούς.

Όσο αφορά το περιστατικό της επιτόκου, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου και έφερε στον κόσμο το παιδί της με ασφάλεια, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πλήρως ενημερωμένη για το συμβάν, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους ιατρούς, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό της επιτόκου, τη διαδικασία, η οποία αποδεδειγμένα παρείχε τη μέγιστη ασφάλεια για τη μητέρα και το νεογέννητο.

Στα ψεύδη περί μεταφοράς άλλων 5 εγκύων γυναικών σε άλλα νοσοκομεία, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απαντά με την πλήρη αλήθεια, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Το οίκημα λοιπόν που στεγάζει σήμερα το νοσοκομείο είχε αποπερατωθεί από το 2010 και παρέμενε κενό, ξεχασμένο από την πολιτεία. Όταν το 2014 η πολιτεία αποφάσισε να ασχοληθεί με το νοσοκομείο, έδωσε εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), να αποφασίσει την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του νοσοκομείου, προφανώς σε ιδιώτες. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. το Σεπτέμβριο του 2014. Για κακή τύχη των διαπλεκόμενων συμφερόντων τη διαδικασία «πρόλαβαν» οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου ήταν εξαρχής αδιαπραγμάτευτος, οπότε το νέο Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., ακύρωσε την ειλημμένη απόφαση και με βάση την πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και σκληρή δουλειά, ετοίμασε προς λειτουργία το νέο ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΝΘ, το οποίο εγκαινίασε την Παρασκευή 15/07/2016 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσημη επίσκεψη Πρωθυπουργού της Ελλάδας πριν από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε πριν από 60 χρόνια.

Το ΓΝΘ λειτουργεί κανονικά από τις 18/07/2016, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στον τουριστικό πληθυσμό. Οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζονται στο ξεκίνημα οποιουδήποτε εγχειρήματος αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Διοίκησης της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Αδιάψευστος μάρτυρας τα επίσημα στοιχεία για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓΝΘ, που φαίνονται παρακάτω.
Αριθμός επισκεπτών στα Εξωτερικά Ιατρεία 343
Γενικό Ιατρείο 103
Γυναικολογικό 28
Καρδιολογικό 22
Ορθοπεδικό 38
Παθολογικό 51
Παιδιατρικό 31
Οφθαλμιατρικό 2
Χειρουργικό 15
Ακτινολογικό/Υπερήχων 25
Μικροβιολογικό 43

2. Αριθμός επισκεπτών στα Επείγοντα Περιστατικά 259

Το ΓΝΘ λοιπόν, παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, εξυπηρέτησε τις 3 πρώτες ημέρες λειτουργίας του 602 πολίτες.

Οι αριθμοί, τους οποίους ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συχνά επικαλείται, αφήνουν για άλλη μια φορά έκθετη τη Ν.Δ., η οποία προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη από μεμονωμένα ιατρικά περιστατικά, ξεχνώντας ότι επί διακυβέρνησής της το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υποβαθμιζόταν συστηματικά και σχεδιασμένα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: