slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ελπίδα ζωής από ...σήμερα

Οι Κινέζοι λένε ότι μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξης. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αξίζει τόμους και δη της μεγαλύτερης εγκυκλοπαίδειας του κόσμου. Τι βλέπετε στη φωτογραφία; Τρεις γιατρούς, δύο ορθοπεδικούς και έναν αναισθησιολόγο που πραγματοποιούν μία χειρουργική επέμβαση. Η φωτογραφία είναι …φρέσκια. Δεν έρχεται από το μέλλον ούτε από το …παρελθόν. Τραβήχτηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου εν έτη 2016. Οι γιατροί Ραπτάκης – Πρωτοπαπαδάκης υπέβαλλαν σε χειρουργική επέμβαση ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο χέρι του λόγω φλεγμονής και χρειάστηκε να γίνει επέμβαση. Μία μικρή – μεγάλη επέμβαση που λένε κάποιοι. Με τον
αναισθησιολόγο Χρονάκη, έγινε ολική αναισθησία στον ασθενή, η επέμβαση έγινε με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα σήμερα που είχαμε και την εξέταση εκ νέου από τους ορθοπεδικούς γιατρούς, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα.
Το χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου εδώ και μερικούς μήνες κάνει θαύματα. Μικρά αλλά σημαντικά βήματα. Και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οφείλουμε όλοι να πιστέψουμε σ’ αυτούς του γιατρούς και σ’ αυτό το Νοσοκομείο που έχουμε. Και να μην μιζεριάζουμε. Δεν κάνει καλό σε κανέναν. Οι γιατροί έχουν όρεξη και διάθεση. Και παλεύουμε ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς ώστε να αποφύγουμε πλέον με την πρώτη … ματιά την διακομιδή.
Μετά από χρόνια το χειρουργείο που διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κρεβάτια στην Ελλάδα λειτουργεί. Το ίδιο και τα υπόλοιπα μηχανήματα, ορισμένα μάλιστα είναι μοναδικά στο είδος τους. Οπότε; Καλή πίστη, υπομονή και σιγά σιγά θα φτάσουμε και στο ποθούμενο αποτέλεσμα. Να το δούμε όλοι εμείς οι έξω από το Νοσοκομείο ως …Νοσοκομείο. Γιατί έως τώρα τη μεγαλύτερη ευθύνη για την δυσλειτουργία του υγειονομικού αυτού χώρου φέρνουμε πρώτοι εμείς…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: