slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Επανεκκίνηση της ΝΔ στις Κυκλάδες»


 Επίσκεψη του Γιάννη Βρούτση στη Σύρο
 Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, τη Σύρο, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, 18 Απριλίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη των νέων Προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων, αλλά και της Νομαρχιακής Οργάνωσης των Κυκλάδων (ΝΟΔΕ), αλλαγές τις οποίες χαρακτήρισε ως «Επανεκκίνηση της ΝΔ στις Κυκλάδες, μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα».Ο κ. Βρούτσης κατά την παραμονή του στο νησί, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε...





νευραλγικούς τομείς της Σύρου, όπως στο Νοσοκομείο, στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, συνοδευόμενος από τους νεοεκλεγέντες Πρόεδρους της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, κ. Κώστα Γαβιώτη και της Τοπικής Οργάνωσης Σύρου, κ. Στάθη Μπαρμπούνη, καθώς και την κα. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, υπεύθυνη Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Περιφερειακές Οργανώσεις Βορείου & Νοτίου Αιγαίου), ενώ το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε την υγειονομική μονάδα του νησιού, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου και ιατρό, κ. Ευάγγελο Πανοηλία, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν το χώρο της υγείας και τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη πόρων, τη δυσκολία που παρατηρείται στις διακομιδές των ασθενών κ.α.

Αναχωρώντας από το νοσοκομείο, ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η συζήτηση που είχα με τον αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Σύρου, κ. Πανοηλία, ήταν πολύ σημαντική και εποικοδομητική, αλλά παράλληλα ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η σημερινή κυβέρνηση παραπλάνησε προεκλογικά τους Συριανούς, αλλά και τους Κυκλαδίτες, υποσχόμενη για σειρά μέτρων που θα έβαζαν σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία.
Εκ του αποτελέσματος, όπως καταγράφηκαν από τον αναπληρωτή Διοικητή, αποδεικνύεται ότι το σύστημα της υγείας παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν το 2014, οι θέσεις των ιατρών, 5 τον αριθμό, που είχαν παγώσει από το 2010 για το νοσοκομείο, ακυρώθηκαν αδικαιολόγητα και συγκεκριμένα διότι «δεν υπάρχει διοικητής». Το θεωρώ αδιανόητο, είναι ο ορισμός της υποκρισίας και αυτό γίνεται για να μη δώσουν αυτές τις 5 θέσεις στις Κυκλάδες.
Το δεύτερο σημαντικό - και είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα, είναι ότι για το νοσοκομείο της Σύρου δεν προβλέφθηκε καμία θέση εντατικολόγου γιατρού, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα και να λειτουργήσει η μονάδα ΜΑΦ στη Σύρο. Είναι ένα θέμα που η ΝΔ έχει υποβάλει ενστάσεις για τον διαβλητό  και πρωτοφανή τρόπο που έγιναν οι 72 επιλογές των ΜΕΘ και ΜΑΦ, για τις οποίες καταθέσαμε και σχετική ερώτηση 60 βουλευτές, ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τον πρωτοφανή τρόπο που επέλεξε ο υπουργός να αξιολογεί ο ίδιος τον πίνακα των επιτυχόντων γιατρών. Αυτό πέρα όλων των άλλων, δείχνει και την αυταρχικότητα ενός καθεστώτος το οποίο βάζει σε άλλες λογικές τη διοίκηση του κράτους.
Επίσης, από το περίφημο «Παράλληλο Πρόγραμμα» που πριν από ένα μήνα ήρθε στη Βουλή και οι διαβεβαιώσεις των Υπουργών Υγείας, ήταν ότι αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης προς το καλύτερο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για το νοσοκομείο της Σύρου, αλλά και για τις Κυκλάδες γενικότερα. Τέλος, δημιουργούνται και πολλά ερωτηματικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης».

Συνοδοιπόροι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, αλλά και με τον Αντιπεριφειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, δήλωσε ότι η ΝΔ είναι κοντά στην Αυτοδιοίκηση και θα συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης ζήτησε τόσο από τον κ. Μαραγκό, όσο και από τον κ. Λεονταρίτη τη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος με κατάθεση εκ μέρους τους προτάσεων για τη Σύρο, τις Κυκλάδες και τη νησιωτική Ελλάδα γενικότερα.
Δεσμεύτηκε δε, ότι σε πιθανή αλλαγή κυβέρνησης, η ΝΔ θα συνεχίσει όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί τόσο από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, όσο και από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Σημαντικό το έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων
Τέλος, ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του στη Σύρου με τους φορείς του νησιού, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Ρούσσο, στους χώρους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ενημερώθηκε για την πολύπλευρη θεσμική του λειτουργία σε όλα τα νησιά του νομού.
Ο κ. Βρούτσης συνομιλώντας με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρθηκε στη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, τονίζοντας ότι ενώ το 2014 - μετά από τις αιματηρές οικονομικές θυσίες του λαού - η χώρα έβλεπε επιτέλους ένα «φως στο τούνελ», δύο χρόνια μετά, με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο λαός βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο θυσιών, χωρίς δυστυχώς καμία προοπτική.
Ο Βουλευτής δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός της κατάργησης του ΦΠΑ στο νησιωτικό χώρο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «χάσαμε το «τοτέμ» της νησιωτικότητας, με τον ΦΠΑ, να παραδίδεται σε συσκευασία δώρου από την κυβέρνηση».

«Η ΝΔ ανανεωμένη κάνει βήματα επανεκκίνησης»
Ο κ. Βρούτσης συμμετείχε το απόγευμα της Δευτέρας στην πρώτη συνεδρίαση των νεοεκλεχθέντων μελών της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και της Τοπικής Οργάνωσης Σύρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ερμής».
Στην σύντομη ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ, καθώς και τους νέους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων των Κυκλάδων, δηλώνοντας:
 «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές και που με δυναμικό τρόπο έδωσαν το νέο στίγμα της ΝΔ. Το κόμμα μας ανανεωμένο κάνει βήμα επανεκκίνησης, ένα βήμα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ».
Ο Βουλευτής σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη ιστορική στιγμή, καθώς είναι πρωτόγνωρο να μη γνωρίζει κανείς τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα.
«Σήμερα 15 ημέρες μετά από την ανάληψη της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να λέει ότι βρίσκεται σε καλή ή καλύτερη θέση. Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο και επιβεβαιώνονται οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει το 2014.
Είναι γεγονός ότι το 2014, η οικονομική κατάσταση της χώρας βρισκόταν σε καλό σημείο και για πρώτη φορά μετά από χρόνια είχαμε πρωτογενής πλεόνασμα. Κάτι που χάθηκε δυστυχώς με την σημερινή κυβέρνηση, η οποία εξαπάτησε τρεις φορές τον Ελληνικό λαό δίνοντας υποσχέσεις που τώρα γκρεμίζονται στο όνομα του λαϊκισμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.
Ο Βουλευτής Κυκλάδων δίνοντας το στίγμα για την επόμενη ημέρα της ΝΔ, δήλωσε ότι το κόμμα είναι έτοιμο για το 10ο ιστορικό του Συνέδριο, καθώς και για τη δημιουργία του κυβερνητικού προγράμματος.
«Ζητάμε εκλογές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με όλους εμάς, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την εκλογική αναμέτρηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: