slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Θεσσαλονίκη παρουσία Β. Κικίλια


Της Άντζελας Πεΐτση

Με στελέχη της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό, την οποία συγκάλεσε ο Ειδικός Συντονιστικής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Αθηνών, δήλωσε: «Βρίσκομαι εδώ με πολύ έμπειρα στελέχη, με αυτοδιοικητικούς Α’ και Β’ βαθμού, με συνεργάτες και μαχητές. Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό το οποίο εγώ έχω αναλάβει, όπως είναι ο συντονισμός μεταξύ μεταναστευτικού, προσφυγικού και εσωτερικής ασφάλειας.

Υπάρχουν "δεδομένα" προβλήματα τα οποία θα συζητηθούν. Θέλω να έχω πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και γενικότερα στη Β. Ελλάδα». Και στοχοποιώντας την κυβέρνηση τόνισε: «Έχει διαλέξει στραβή ρότα η κυβέρνηση και πρέπει εμείς να δούμε σύντομα, πως θα ξαναβάλουμε τα πράγματα στη σειρά».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δημάρχων, αντιπεριφερειάχες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Κικίλιας: «Όλοι θυμούνται την αντίδραση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία»

Ταυτόχρονα, απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr για το θέμα των δηλώσεων Μουζάλα αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία, που συνέπεσε με την περιοδεία του στη Μακεδονία, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος τι θα γίνει στο τέλος. Επισημαίνω πως δεν είναι οι δηλώσεις μόνον του κ. Μουζάλα. Είναι μία σειρά κυβερνητικών δηλώσεων τις τελευταίες μέρες. Από πού να ξεκινήσω; Από τον υπουργό Πολιτισμού που έλεγε ότι είναι τιμητική η εικόνα που δίνει για την Ελλάδα, η Ειδομένη;

Για τον υφυπουργό Εξωτερικών που μίλησε για πόλεμο με την Τουρκία ή τέλος για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μουζάλα;»

« Είναι ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που όλοι ξέρουν - ακόμα και το τελευταία παιδί του δημοτικού σχολείου ξέρει, το πόσο σημαντικό είναι για μας το θέμα της Μακεδονίας. Τι αγώνες έχουν δοθεί από κραταιούς από μεγάλους πολιτικούς. Όλοι θυμούνται την αντίδραση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τέτοια λάθη δεν γίνονται» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας




Δεν υπάρχουν σχόλια: