slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα αποτελέσματα των Κυκλάδων έκρυβαν έναν «άσο» στο μανίκι


Τα αποτελέσματα των Κυκλάδων έκρυβαν έναν «άσο» στο μανίκι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της ΝΔ. Ο Νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη και να γίνει ο 9ος κατά σειρά πρόεδρος της ΝΔ.
Μπορεί στις Κυκλάδες να μην κατάφερε να «πάρει κεφάλι» όμως μπορεί να νιώθει νικητής και σε αυτόν τον νομό, ο οποίος από την αρχή φαινόταν χαμένος καθώς ο Γιάννης Βρούτσης είχε στήσει «καραούλι» στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη εκλογική μάχη ο Βαγγέλης Μειμαράκης είχε καταλάβει την
πρώτη θέση με 1.895 ψήφους και με ποσοστό στο 56,96% .Την δεύτερη θέση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε πάρει 22,87% με 745 ψήφους.
Είναι προφανές ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βάσει και του αποτελέσματος του πρώτου γύρου έφτασε στις κάλπες έχοντας ένα ισχυρό προβάδισμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκούσε μια μεγάλη εσωκομματική ανατροπή.




Η ανατροπή ήρθε και με βάση τα αποτελέσματα του Β” γύρου, ο Κυριακός Μητσοτάκης σχεδόν διπλασίασε τους ψηφοφόρους του στις Κυκλάδες, παίρνοντας 1318 ψήφους, εν αντιθέσει με το Βαγγέλη Μειμαράκη, που πήρε 1498 ψήφους και απ” ότι φάνηκε είχε αρκετές διαρροές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ψήφισαν συνολικά 2816 πολίτες ενώ βρέθηκαν 24 Άκυρα και 10 λευκά ψηφοδέλτια.
Ο «άσος» στο μανίκι έκανε την ανατροπή

Σε ποιον οφείλεται αυτή η μεγάλη ανατροπή στο Νομό των Κυκλάδων; Πίσω από έναν Πολιτικό άντρα κρύβονται οι συνεργάτες του. Οι οποίοι πήραν επί προσωπικού το συντονισμό των εκλογών. Ένας εκ των συνεργατών του, ο Φίλιππος Φόρτωμας από την Τήνο, ο οποίος είναι μαζί με το Κυριάκο από το 2004. Ο 35χρονος στενός συνεργάτης του, πήρε τις Κυκλάδες επ ώμου και έκανε, αυτό που ξέρει να κάνει αρκετά καλά.

Ο επί χρόνια συνεργάτης , Φίλιππος Φόρτωμας, ένας νέος άνθρωπος με σπουδές σε Γιάννενα και Αθήνα, έκανε πολλές φορές την «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό του Κυριάκου σε επίπεδο νεολαίας, αφού είχε πολλές επαφές με το φοιτητικό της οργάνωσης. Αυτήν την φορά έδειξε οτι μπορεί αρκετά πράγματα παραπάνω στέλνοντας ένα μήνυμα… στον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Αρκετοί θα θυμάστε ότι ο Φόρτωμας είχε κλειδώσει την 5η θέση, τιμητικά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές ,όμως τον »έφαγαν» οι συγκυρίες, ονόματα δεν λέμε!

Δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ήταν οι δύο όροι τους οποίους χρησιμοποίησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση της νίκης του στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

Δεν αποκλείεται , ο Τηνιακός συνεργάτης του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια.
Δείτε τα αποτελέσματα στις Κυκλάδες.Τι ψήφισαν σε ποια νησιά επικράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποια ο Ευάγγελος Μειμαράκης.
http://cyclades24.gr/2016/01/nea-dimokratia-apotelesmata-cyclades-mitsotakis/
ΣΥΡΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ200 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ153ψήφους

ΤΗΝΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ139 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ167 ψήφους

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ17 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ17 ψήφους

ΣΙΦΝΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ 38 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ29 ψήφους 

ΝΑΞΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ 401 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 275 ψήφους

ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ124 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ63 ψήφους

ΑΝΔΡΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ65 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ71 ψήφους

ΠΑΡΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ174 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ82 ψήφους

ΚΥΘΝΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ41ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ40 ψήφους

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ145 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ90 ψήφους
  
ΜΗΛΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ51 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ46 ψήφους

ΚΕΑ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ20 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ50 ψήφους

ΙΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ59 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ22 ψήφους

ΣΕΡΙΦΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ50 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ16 ψήφους

ΚΙΜΩΛΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ22 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ09 ψήφους

 ΑΜΟΡΓΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ28 ψήφους
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ16 ψήφους

1 σχόλιο:

naxian είπε...

Ετσι ειναι μακη μου ,όλοι εσεις οι κλεφτες καιοι α( )μα(ρ)τωλοί ταμπουρωμενοι στα καραούλια του Βρούτση νομίζατε ότι μόνο εσείς είσασταν ικανοί για τις βρωμοδουλειές που αναφέρεις στο άρθρο σου,καλημέρα. Ραντεβού
στα τμήματα των βουλευτικών.....