slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ (ΜΕ) ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Καμία αντίδραση από το συστημικό (πλέον) ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουν τα πάντα, ότι στέλνουν από το Βερολίνο και μάλιστα αμετάφραστο.
Εντυπωσιάζει, που κανένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα. Όλα τα φοροληστρικά μέτρα είναι καταπληκτικά. Καμία αντίδραση. Μαγικό!
Ο Τσίπρας, περισσότερο τρομάζει με τους βο(υ)λευτές του που ψηφίζουν τα πάντα, παρά με την Τρόικα που τα επιβάλει. Και αυτό γιατί η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως όλο το σκηνικό που στήθηκε με το βαθύ ΠΑΣΟΚ υπό το μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία μπέσα. Ψηφίζουν τα πάντα, αρκεί να βρίσκονται στην εξουσία. Όπως έριξαν τον Καραμανλή για να οδηγήσουν την Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο, έτσι και τώρα, ακριβώς οι ίδιοι με τον ίδιο λαϊκισμό ψηφίζουν το
τρίτο Μνημόνιο και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και το τέταρτο.

Ο Τσίπρας, όμως αντιλαμβάνεται πως με αυτή την ξεδιάντροπη κοινοβουλευτική ομάδα, δεν έχει ούτε αυτός μέλλον. Αυτοί που σήμερα ψηφίζουν τα πάντα, είναι έτοιμοι να τον παρατήσουν για έναν άλλο λαϊκιστή. Κινδυνεύει πλέον να οδηγηθεί σε εκλογές με ένα κομματικό μηχανισμό σε πλήρη κοινωνική απαξίωση και να φλερτάρει με μονοψήφια ποσοστά.

Η χτεσινή απειλή του Τσίπρα για εκλογές απευθύνεται πρώτα στην Τρόικα που τους υπενθυμίζει πως δεν θα ξαναβρεί τόσο πρόθυμους υπαλλήλους και ύστερα στο δικό του σύστημα, όπου εμμέσως τους παρακινεί να δείξουν κάποια αντίσταση (με μέτρο)… γιατί ίσως να τη χρειαστεί για το αφήγημα των εκλογών και από την άλλη όταν έρθουν τα μέτρα να τα ψηφίσουν και πάλι όλα, γιατί αλλιώς θα χάσουν την εξουσία τους.

Μικροκομματικά παιχνίδια δηλαδή όπως πάντα – και η Ελλάδα, διχασμένη η μεγάλη χαμένη.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: