slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Θύματα» κυνηγών δύο γερακίνεςστη Νάξο…


Τις αρρωστημένες ορέξεις κυνηγών "πλήρωσαν" δύο γερακίνες στη Νάξο - Η μια έμεινε ολοκληρωτικά τυφλή και η δεύτερη είναι με σπασμένο φτερό

 Μέσα σε μερικές μέρες δύο γερακίνες του είδους Βuteo–buteo βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένες από σκάγια στο νησί της Νάξου.
Η μια έμεινε ολοκληρωτικά τυφλή και η δεύτερη είναι με
σπασμένο φτερό. Και τα δύο αυτά πλάσματα είναι θύματα των κυνηγών…

Η γερακίνα που έμεινε τυφλή…

Ο Γιάννης Ορφανός, που είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η μια γερακίνα εντοπίστηκε στις 12 Νοεμβρίου στην περιοχή του Γλυνάδου εγκλωβισμένη στην καμάρα ενός κτιρίου από πυροσβέστη, ο οποίος τους κάλεσε ζητώντας βοήθεια καθώς το πουλί έδειχνε ότι δεν μπορούσε να βρει δίοδο για να φύγει.

Όταν το έπιασαν κατάλαβαν ότι ήταν τελείως τυφλό αλλά είχε τραφεί. Το τραυματισμένο ζώο το έστειλαν στην Πάρο και στον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ και εκεί οι ειδικοί είπαν ότι το τραύμα στο κεφάλι τύφλωσε το πτηνό αμετάκλητα και θα ζήσει για πάντα αιχμάλωτο.

Η γερακίνα με το σπασμένο φτερό…

Σήμερα κάτοικοι της Νάξου εντόπισαν στην περιοχή του Δαμαριώνα μια γερακίνα να κείτεται στο έδαφος και κάλεσαν τους εθελοντές του συλλόγου οι οποίοι μάζεψαν το τραυματισμένο αρπακτικό και το έστειλαν και αυτό στην ΑΛΚΥΟΝΗ για περίθαλψη. Αυτό ήταν με τσακισμένο το φτερό από τα σκάγια.

«Είναι να απορεί κάνεις με τι «συνείδηση» κάποιοι ανεγκέφαλοι στρέφουν τα πυρά τους σε ένα τόσο όμορφο και περήφανο αρπακτικό αφαιρώντας του τη ζωή ή καταδικάζοντας το σε αργό θάνατο! Προφανώς κάποιοι βλέπουν τους πραγματικούς κυνηγούς της φύσης, σαν αντιπάλους τους…» επισημαίνει ο σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Αυτά και άλλα πολλά εγκλήματα διαπράττουν οι «οικολόγοι» κυνηγοί, οι αυτοαποκαλούμενοι «διαχειριστές της φύσης» σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, τα περισσότερα δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας…
Πηγή: www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: