slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελειώνουν τα παραμύθια – Ώρα για Φως!

 
Όπως όλα τα παραμύθια, όχι τα παιδικά αλλά εκείνα με τα ψέματα, έτσι και το παραμύθι της διάσωσης της Ελλάδας από τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το 2010, είχε και ένα δράκο. Ο δράκος άκουγε στη φράση «οικονομική χρεοκοπία» της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Ξένοι και εγχώριοι νταβατζήδες που είχαν δουλέψει όλη την πενταετία 2004-2009 (αλλά και νωρίτερα), συστηματικά για την πολιτική και φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή και παράλληλα και της Ελλάδας, έφτασαν στο πολυπόθητο 2010, όπου έπρεπε να κεφαλαιοποιήσουν τους καρπούς τους. Η παράδοση της Ελλάδας στο εθνοκτόνο Μνημόνιο και στα χέρια αυτών που σήμερα αγοράζουν ανθρώπους και περιουσίες πάμφθηνα, ήρθε να επιβραβεύσει το σκοπό του προδοτικού εγχειρήματος.
Δεν πρέπει να περιμένει κανείς τον ιστορικό του μέλλοντος για να διαπιστώσει το μέγεθος της Εθνικής καταστροφής από την απώλεια εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα.
Δεν μιλούμε στην προκειμένη περίπτωση για έλλειμμα ικανών ηγεσιών να ανταποκριθούν στην κρίση, αλλά για επιτηδευμένη παράδοση των κλειδιών της χώρας με συγκεκριμένο αντίτιμο για αυτούς που το έπραξαν. Η πράξη αυτή είχε στην πορεία διάφορους χαρακτήρες: κατ επάγγελμα προδότες, τυχοδιώκτες και πρόθυμους ηλιθίους.
Έτσι σε αυτή την κοινή παραδοχή που έχει γίνει πλέον και εθνική συνείδηση πως η Ελλάδα έπεσε κυρίως από μέσα, μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια, για πολιτικές μεθοδεύσεις αλλά και δράσεις βίας, που οδήγησαν την Ελλάδα στα χέρια του διαφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, των ξένων δανειστών και του Μνημονίου.
Ως δράσεις βίας για ανατροπή κυβέρνησης Καραμανλή, μπορούμε να θυμηθούμε τις φονικές πυρκαγιές της Ελλάδας, ή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, όπου συμμετείχαν μέχρι και επαγγελματίες «πολεμιστές πόλεων» από άλλες χώρες.
Στο πλαίσιο πολιτικών μεθοδεύσεων είναι γνωστό το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ όπου πραγματοποιήθηκε αλλοίωση των στοιχείων του προϋπολογισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, έτσι ώστε να γίνει λογιστική αποτύπωση της χρεοκοπίας. Επιπλέον η Ελλάδα στα τέλη του 2009 και αρχές του 2010 (επί ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκε τον παραδοσιακό δανεισμό από τις αγορές προκαλώντας στον εαυτό της οικονομικό στραγγαλισμό ρευστότητας. Όλα αυτά πασπαλισμένα με τη λάσπη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού από τα δήθεν δάνεια του Κώστα Καραμανλή, έδεσαν το πικρό γλυκό που έπρεπε να καταπιούν οι Έλληνες και να υποστούν το σωτήριο Μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου.
Έχουμε αναλύσει και εξηγήσει την απάτη εις βάρος της Ελλάδας και εις βάρος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, για την απάτη με το Σημιτικό swap για τον δήθεν δημοσιονομικό εκτροχιασμόhttp://wp.me/p7nJQ5-mv
Χτες ο υπουργός οικονομίας Γ. Σταθάκης ενημερώνοντας την υποεπιτροπή της Βουλής για το ελληνικό χρέος και την απομείωση του και σε σε ερώτηση που δέχτηκε για την εκτίναξη του χρέους την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως αυτό έγινε, προκειμένου να καλυφθεί ο παλαιότερος δανεισμός των 20 αμαρτωλών χρόνων διακυβέρνησης Α. Παπανδρέου – Κ. Σημίτη.
Αλλά δεν περιμέναμε τον Γ. Σταθάκη, που και αυτός μεταλλάχθηκε από το λαϊκισμό στο ρεαλισμό, να μάθουμε την αλήθεια. Απλά είναι άλλη μία επιβεβαίωση. Τα στοιχεία των προϋπολογισμών είναι συγκεκριμένα. Δεν υπάρχουν μυστικά για το που πήγαν τα λεφτά που δανείστηκε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Πήγαν στις μαύρες τρύπες και τις απάτες του ΠΑΣΟΚ.
Συμπέρασμα
Η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Κάθε μέρα που περνά, πέφτει φως στο μεγάλο σκάνδαλο υποδούλωσης της Ελλάδας. Μόνο οι άρρωστοι θιασώτες του Σημιτισμού και οι λοχαγοί της διαπλοκής του, υπερασπίζονται ακόμη την ανάγκη του εθνοκτόνου Μνημονίου του 2010. Κάνουν όμως κακό στην Ελλάδα και της αφαιρούν διαπραγματευτικά εργαλεία.
Η ηγεσία της νέας Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή σε αμιγώς Μνημονιακά δεδομένα, χάνει το πολιτικό νήμα. Χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να χτίσει στο σπουδαίο συγκριτικό πλεονέκτημα που είναι το ηθικό. Η ΝΔ του 2009 είπε την αλήθεια. Σημείο αναφοράς είναι αυτή η ΝΔ και όχι η ΝΔ των Ζαππείων και της καλής Μνημονιακής εφαρμογής. Αντί αυτού η νέα ηγεσία επιλέγει τη διαγραφή της ιστορίας και μεγάλων εθνικών επιλογών, αποκόπτοντας τη βάση του κόμματος από τις ρίζες του και δημιουργώντας ένα νέο τεχνοκρατικό αφήγημα που παραπέμπει σε εταιρία και όχι σε μία μεγάλη παράταξη, έτσι όπως αυτή επανασυσπειρώθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 με αρχηγό τον «Καραμανλικό» Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στους Έλληνες. Είναι ο τελευταίος μεγάλος πολιτικός που από τη θέση του Πρωθυπουργού, δεν λαΐκισε, που έβαλε πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν συντάχθηκε με κανένα νταβατζή, δεν έσκυψε, δεν έδωσε τα κλειδιά της Ελλάδας σε κανένα ξένο. Αρνήθηκε εξοπλισμούς, έβαλε βέτο για τα Σκόπια (και όχι σαν το γιαλαντζί του Σαμαρά του 1993), άνοιξε νέους ενεργειακούς δρόμους και έκανε τον Πειραιά τον μεγαλύτερο κόμβο εμπορίου της Μεσογείου. Ο Κώστας Καραμανλής όταν απειλήθηκε δεν δείλιασε.
Ο Κώστας Καραμανλής πιστός υπηρέτης της πατρίδας του, επαναπροσδιόρισε, το χώρο του μετριοπαθούς κοινωνικού κέντρου και την ώρα της κρίσης προέταξε την Εθνική Συναίνεση.
Γι αυτό ακόμη και σήμερα, μετά από τόνους λάσπης που εκτοξεύονται από συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας παραμένει εγγυητής και σημείο αναφοράς της Ενότητας. Ομοίως με τον Κώστα Καραμανλή, χτυπιούνται και όσοι μιλούν για Εθνική Συναίνεση σε μεγάλα εθνικά ζητήματα. Όμως οι μάστορες της λάσπης, κάθε μέρα χάνουν και διαπράττουν μικρά ή μεγάλα εγκλήματα. Απ όλες τις παρατάξεις και κομματικές ενώσεις.
Η κοινωνία κουράστηκε και θέλει λύσεις. Μόνοιασμα, σαν αυτό που έβγαλε από τα Μνημόνια και τις άλλες χώρες με ανάλογα προβλήματα. Αυτή είναι η μόνη μαγική συνταγή.
Η ΝΔ απέδειξε πως μπορεί να είναι βράχος εθνικής σταθερότητας. Η ΝΔ παρά τη μνημονιακή λαίλαπα και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες εθνικές εκλογές και χωρίς κανένα φοροληστρικό αριστερό μέτρο σε εφαρμογή, χωρίς την παράδοση της δημόσιας περιουσίας από τους αριστερούς σωτήρες, κατάφερε με Καραμανλικό αφήγημα ενότητας να κερδίσει το 29%. Σήμερα, αυτή η ΝΔ θα είχε φτάσει το 40%.Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, δεν εμπνέει… Η ομάδα των αρίστων που επιδεικνύει τα βιογραφικά της στη Βουλή, τρομάζει και προκαλεί απορία…
Επάνω στην τελευταία πετυχημένη βάση πρέπει να χτίσει η νέα ηγεσία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την εξουσία και για την επιστροφή στην κανονικότητα, με παράλληλη Εθνική συνεννόηση και ρεαλιστικές λύσεις. Όλοι οι άλλοι δρόμοι οδηγούν στην όξυνση και το φανατισμό. Δίνουν τροφή και χώρο σε δανειστές και γείτονες κατακτητές.
Η ΝΔ έχει το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα του 2009. Της Αλήθειας και του Εθνικού Πατριωτισμού. Με αυτή τη χρονική περίοδο πρέπει να συγκριθεί. Ειδικά τώρα που ο μνημονιακός Αντώνης Σαμαράς, τραβά για τους γνωστούς του, διχαστικούς δρόμους. Ειδικά τώρα που τα σκάνδαλα και οι απάτες που οδήγησαν την Ελλάδα στο προδοτικό Μνημόνιο, αποκαλύπτονται ένα προς ένα.
Είπαμε θα πούμε αλήθειες. Θα πέσει ΦΩΣ!
Υ.Γ.
Η Πολιτική Άνοιξη και συνεργάτες του νέου Προέδρου της ΝΔ, επιμένουν να αναπαράγουν την πληροφορία πως ο Βαγγέλης Μεϊμάρακης με τις ευλογίες του Κώστα Καραμανλή, είχε μιλήσει για συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την Αλήθεια: ο Βαγγέλης Μεϊμάρακης ως αρχηγός της ΝΔ είχε μιλήσει και μιλά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για κρίσιμα εθνικά ζητήματα με πυρήνα αξιών, τη μετριοπάθεια και τον κοινωνικό ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, στις υπηρεσίες των πολιτών και όχι των αριθμών! Κατανοητό;
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: