slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ΚΚΕ Πάρου για τη κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, δημοτικού υπαλλήλου

 
Είναι γνωστό ότι την ημέρα επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πάρο, κρατήθηκε στο ΑΤ Πάρου δημοτικός υπάλληλος για περίπου 3 ώρες. Ο λόγος της κράτησης ήταν τα αναγραφόμενα από μέρους του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι διαφωνούμε με την αντίληψη του συλληφθέντος για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Η πολιτική εξουσία που εκφράζει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των λίγων, με την όποια της μορφή, δεν «αναχωρεί» με τις «λεκτικές μαγκιές» ή τις πράξεις που δίνουν δικαιώματα στη κρατική αυθαιρεσία.

Για να πέσει προϋποθέτει τη μαζική λαϊκή αντίδραση, το μέτωπο του λαού που θα κτίζεται μέσα από τις κοινωνικές συμμαχίες. Περιμέναμε μια ανακοίνωση για το θέμα από την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Φαίνεται ότι μαζί με τα άλλα χάθηκαν και οι δημοκρατικές ευαισθησίες.

Η αναφορά του δημοτικού υπαλλήλου, στα σοβαρά ή όχι, στην «αξέχαστη ημέρα» του Τ. Κέννεντυ στο Τέξας, δηλαδή στην ημέρα της δολοφονίας του, είναι καταδικαστέα.

Πολύ περισσότερο όμως καταδικάζουμε την κράτηση του πολίτη χωρίς νομικά, ηθικά και πολιτικά ερείσματα (με ή χωρίς καφέ) στο Αστυνομικό Τμήμα, ως αυθαίρετη και επομένως παράνομη πράξη.

Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ
Πάρος 2-8-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: