slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλοκαιρινά πολιτικά Στερνόγραφα


Του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πελαγοδρομεί ανάμεσα στην στρατηγική του ώριμου φρούτου περιμένοντας από τους πολίτες να καταψηφίσουν τις κυβερνητικές κυβιστήσεις και την υπερψήφιση μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης εξουσίας που περιλαμβάνεται στο «Σύμφωνο αλήθειας» που επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει στους πολίτες όπως τέως Πρωθυπουργός εν είδη «Ζαππείων»! 
Ο έχων τα ηνία της εξουσίας βρήκε πολύ ενδιαφέρον καλοκαιριάτικα το παιχνιδάκι της αλλαγής του εκλογικού νόμου για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από
τα δύσκολα μνημονιακά που έρχονται και παράλληλα να δυσκολέψει την αυτοδυναμία της όποιας νέας κυβέρνησης θεωρώντας σίγουρο ότι δεν θα είναι η υπάρχουσα. Ο κάθε ένας πολιτικός αρχηγός παίζει στην κυριολεξία με το κουβαδάκι του χτίζοντας στην άμμο το μέλλον του κόμματος του. όσο για το λαό προσπαθεί να υπολογίσει το κόστος του αριστερού πειράματος, στον τουρισμό, στα κοινωνικά αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί και στους «μιλητούς» επενδυτές που σφάζονται στην ελληνική ποδιά…. Μια συλλεκτική εικόνα, μιας απαισιόδοξης χώρας που διασύρεται καθημερινά στα πέρατα του κόσμου για την «χαβαλέ» διακυβέρνηση της.

Θα συνεχίσω και αυτή την εβδομάδα την συμπύκνωση των κυριότερων πολιτικών θεμάτων επικαιρότητας δίκην Υστερόγραφων με το όνομα Στερνόγραφα.
Στερνόγραφο 1. Ο ενδόμυχος φόβος δεν έχει εκλείψει παντελώς. Μπορεί να γλυτώσαμε από τα plan X και Ψ που προέβλεπαν μέχρι νομισματικό πραξικόπημα αλλά αν συνεχιστεί ο άστατος βηματισμός της χώρας, θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε την έξοδο διαφυγής μόνοι μας και το νέο νόμισμα θα πάρει σάρκα και οστά. Φυσικά μετά τα μπάνια του λαού. Αυτά δεν «χαλάνε» με καμία κυβέρνηση….

Στερνόγραφο 2. Πολύς και φλύαρος λόγος έγινε για το politically correct του dress code της Πρώτης Κυρίας της χώρας μας κατά την επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Πραγματική «σταύρωση» από τηλε-μαϊντανούς των μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών του εγχώριου life style. Το φαίνεσθαι των πολιτικών συνοδών απέναντι στα πρωτόκολλα. Ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα!

Στερνόγραφο 3. Υπέρβαροι θα βγούμε στις παραλίες οι Έλληνες από τα «παραμύθια» που μας ταΐζουν οι πολιτικοί μας. Σαλτιμπάγκοι, ανίκανοι, «μαγειρεύουν» επιστροφές ολοκληρωτικών συστημάτων και καταστροφές των υγιών δυνάμεων της αγοράς, ενώ ένας ολόκληρος λαός μπαίνει στην ουρά για τα συσσίτια σωτηρίας, με την ουρά του στα σκέλια!

Στερνόγραφο 4. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι βασίζονται σε δημοσκοπικά ευρήματα και δίνουν περισσότερη του δέοντος βαρύτητα. Οι πολίτες – ψηφοφόροι παίζουν το γνωστό παιχνίδι των πολιτικών «άλλα λέω κι άλλα κάνω», τα κοινωνικά ρεύματα αλλάζουν κατευθύνσεις στη στιγμή και οι δημοσκοπικές μέθοδοι θέλουν «ρετούς». Σαν πύργοι στην άμμο καταρρέουν οι δημοσκοπικές προβλέψεις όταν βρεθούν απέναντι από την πραγματικότητα.

Στερνόγραφο 5. Να αγιάσει το στόμα σ’ αυτόν που είπε ότι οι μόνοι πιο ηλίθιοι από τους πολιτικούς είναι οι ψηφοφόροι. Σλόγκαν στο εγχειρίδιο του λαϊκισμού είναι το λέγε πολλά – κάνε λίγα. Κι όμως γίνεται πιστευτό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Περισσότερα πολιτικά Στερνόγραφα μπορείτε να βrείτε στη σελίδα Think Politics στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: