slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Κεφαλογιάννης:«Να στηριχθούν οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των κατοίκων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται καίρια από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές λόγω της δραματικής μείωσης του τουρισμού στην περιοχή τους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν επηρεάσει μόνο την καθημερινότητα της ζωής των πολιτών στα νησιά αυτά καθώς και την επιβάρυνση στις λειτουργίες των κοινωνικών δομών τους αλλά έχουν επιφέρει και ένα σημαντικότατο πλήγμα στην τουριστική κίνηση. 

Ο τουρισμός που είναι η βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου έχει σημειώσει δραματική πτώση σε σύγκριση με το 2015 και βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Οι αεροπορικές πτήσεις charters σημειώνουν μείωση 65% σε σχέση με το Μάιο του 2015 και η πτώση της πληρότητας των ξενοδοχείων αγγίζει το 90%.πλήττοντας απασχόληση, κατανάλωση και τζίρους, αφού σε κάθε διανυκτέρευση αντιστοιχούν 5-6 κιλών σε ιχθυογεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα (κατανάλωση) και 1,5 -2 ημερομίσθια (απασχόληση). 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Επιτροπή:

-Στα πλαίσια των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχουν προβλεφθεί κονδύλια για τη στήριξη των κατοίκων αυτών των περιοχών που πλήττονται περισσότερο;


-Υπάρχει αίτημα της Ελλάδος για την παροχής έκτακτης χρηματοδότησης προς τους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο λόγω της δραματικής μείωσης του τουρισμού στην περιοχή τους λόγω της προσφυγικής κρίσης;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: