slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

(Βίντεο).:Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του Ε.Κ για το ελληνικό πρόγραμμα. Η Ουτοπία και οι Αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τεράστιο κόστος για τον Ελληνικό Λαό.


Τελικά ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε δίκιο όταν έλεγε: "Αν θέλεις να απαλλαγείς μια για πάντα από την Αριστερά (θα πρόσθετα και τον Λαϊκισμό) άφησε τους να κυβερνήσουν 3-4 μήνες".

Στην περίπτωση της ΕΛΛΑΔΟΣ, η ουτοπία και οι αυταπάτες (όπως παραδέχθηκε χθες ο κ. Τσίπρας στην Ελληνική Βουλή), στοίχησαν κάτι παραπάνω στον Ελληνικό Λαό.

Πράγματι, οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, προσδιόρισαν τους στόχους Δημοσιονομικής Προσαρμογής, για μεν την κυβέρνηση Σαμαρά (Δεκ 2014) στο 1 δις €, για δε την κυβέρνηση Τσίπρα (Μάιο 2016) στα 9 δις € (περιλαμβανομένων και 3,5 δις € των μέτρων προληπτικής λιτότητας).

Για την λύση του Ελληνικού Προβλήματος, η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε και πάλι την 


εύκολη λύση, την αύξηση της φορολογίας.




Όμως η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας (όπως λέγει και η οικονομική επιστήμη - καμπύλη Laffer), μειώνει - μηδενίζει τα φορολογικά έσοδα. Το πρόγραμμα δυστυχώς δεν είναι βιώσιμο και τον επόμενο Οκτώβριο ίσως χρειαστούν νέα μέτρα.



Το χρέος για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελεί "το τελευταίο φύλλο συκής" μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης.



Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Η Ευρώπη έχει δείξει αλληλεγγύη, με την απομείωση του χρέους κατά 100 δις € και την μείωση εξυπηρέτησης του χρέους από 16 δις € κάθε χρόνο σε 4 δις € σήμερα.



Η Ελλάδα χρειάζεται γιγάντιες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις (βλ. Πακέτο Γιούνκερ), που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα βάλουν ξανά την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: