slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε Νάξο, Δονούσα, Ανάφη ενημερώθηκαν για το Διαδίκτυο

 Ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων, Κωνσταντίνος Κλουβάτος ανακοινώνει την αίσια ολοκλήρωση του εξ αποστάσεως προγράμματος για μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης σχολείων της Νάξου, της Δονούσας και της Ανάφης, με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Αξιολόγηση της Πληροφορίας"...
Το πρόγραμμα υλοποίησε ο Σχολικός Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημοτ. Εκπ/σης Κυκλάδων, Κ. Κλουβάτος, με την τεχνολογική υποστήριξη του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων και του Πανεπιστήμίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εξ αποστάσεως συναντήσεις στην πλατφόρμα εικονικού κόσμου opensim και στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψηςBigBlueButton.
Τα σχολεία που συμμετείχαν πλήρως στο πρόγραμμα ήταν: Δημ. Σχολείο Απεράθου, Κορώνου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Βίβλου Νάξου, Δονούσας και Ανάφης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε παρακολούθηση επιλεγμένων βίντεο σχετικών με το θέμα του προγράμματος, εκπόνηση δραστηριοτήτων στην τάξη, συνεργατική διαπραγμάτευση ερωτημάτων κατά ομάδες σχολείων, παρουσιάσεις πορισμάτων συζητήσεων στην ολομέλεια και παιχνίδι ρόλων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: