slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Nάξος: Πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας

Αναφορικά με την έναρξη και της Καλοκαιρινής περιόδου και επειδή παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της αυθαίρετης απόρριψης ογκωδών αποβλήτων, ενημερώνουμε και πάλι ότι, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου μας, προβλέπονται μεταξύ άλλων:


η ρητή απαγόρευση της αυθαίρετης απόρριψης Ογκωδών αποβλήτων (ειδικότερα, σκόρπια αδρανή υλικά κατεδαφίσεων, υπολείμματα οικοδομικών υλικών, επίσης κλαδιών, κορμών, στρωμάτων, κηπευτικών κι άλλων αχρήστων), που δεν προβλέπεται και ισχύει η επιβολή αντίστοιχων προστίμων στους παρανομούντες ιδιώτες.
η απαγόρευση ρύπανσης με αφίσες, φέϊγ βολάν, ενημερωτικά διαφημιστικά φυλλάδια κλπ, από επιχειρήσεις και καταστήματα που δραστηριοποιούνται στη διασκέδαση, σίτιση και άλλες ομοειδείς υπηρεσίες.
η απαγόρευση εγκατάλειψης διαφημιστικών, υπολειμμάτων πινακίδων (κόλλες, σχισμένες αφίσες, κλπ), υπολείμματα-κομμάτια αφισών πεταμένων σε δρόμους ή αναρτημένες οπουδήποτε.

Επισημαίνουμε ότι, τα ανωτέρω υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόζονται από όλους μας, ιδιώτες ή επιχειρηματίες, προκειμένου στην άρτια και ορθολογιστική εφαρμογή της καθαριότητας και στην συμβολή μας, για την αποφυγή της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, αλλά και της αισθητικής στο δήμο μας.



Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση επιβολής προστίμων – που τονίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση θέλουμε να αποφύγουμε – όπως αυτά προβλέπονται από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας, για όσους δεν συμμορφώνονται
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: