slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αξιοκρατική στελέχωση των νοσοκομείων ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

 
Την τάχιστη και αξιοκρατική στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
 Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι τα δυο ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της Ν.Δ. και αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων ανά την χώρα, είναι η πλήρωση των κενών στις διοικήσεις και οι ελλείψεις προσωπικού.
Όπως υπογράμμισε, εκτός από ταχεία, η στελέχωση των διοικήσεων θα πρέπει να ΄ναι και αξιοκρατική, καθώς μέχρι στιγμής «οι επιλογές που έχουν γίνει σ’ άλλες θέσεις διοίκησης κατά κανόνα δεν ήταν αξιοκρατικές».

Συμπλήρωσε δε, ότι «σ’ έναν τόσο ευαίσθητο τομέα δεν δικαιούται η κυβέρνηση να κάνει καμία απόκλιση από τους βασικούς κανόνες της αξιοκρατίας και πρέπει να υπάρξουν το συντομότερο δυνατόν διοικητές στα νοσοκομεία, οι οποίοι να γνωρίζουν το αντικείμενο και να μπορούν να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις τους».



Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι χρειάζονται και νέες οργανικές θέσεις και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θέλω να θυμίσω, συνέχισε, ότι όταν εμείς παραδώσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο του 2015, είχαμε δρομολογήσει έναν πολύ συγκεκριμένο προγραμματισμό προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με 12.000 άτομα και με τις απαραίτητες πιστώσεις εξασφαλισμένες από τον προϋπολογισμό – και η πρώτη προτεραιότητα μας ήταν ο κλάδος της υγείας και ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτές οι προσλήψεις, παρατήρησε, δυστυχώς δεν έγιναν – και δεν έγιναν διότι η κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε να προσλάβει άλλες ειδικότητες έξω από τον κλάδο της υγείας, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένες πελατειακές δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει στο παρελθόν.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης, ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε φάση εκπόνησης του δικού της προγράμματος για τον τομέα Υγείας, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα και τόνισε ότι πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο το κόμμα δίνει απόλυτη προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: