Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Χατζημάρκος, γεύμα στον Λευκό Οίκο

Αυτή μάλιστα είναι τιμή… Να είσαι μέσα στους 60 καλεσμένους που θα έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να περάσουν την πόρτα του Λευκού Οίκου αλλά και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Μπαράκ Ομπάμα. Τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον πιο ισχυρό άνδρα στον κόσμο… και φυσικά μιλάμε για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο που είναι καθοδόν προς την Αμερική ώστε αύριο το απόγευμα να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και στον Λευκό Οίκο… Είπατε τίποτα;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Και αναφερόμαστε στο σημερινό δημοσίευμα της «Δημοκρατικής» που αναφέρει ότι «Στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο θα συμμετέχουν, μεταξύ των 60 προσκεκλημένων, στο κλειστό γεύμα που παραθέτει ο πρόεδρος τον ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αύριο Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 16.00, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Με την αυριανή τελετή στο Λευκό Οίκο ολοκληρώνεται ένας κύκλος εορταστικών εκδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως και προκάτοχοί του, θα τιμήσει και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με την ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο.

Στην τελετή αναμένεται να μιλήσουν ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Κογκρέσου ελληνικής καταγωγής, καθώς και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί, στελέχη ομογενειακών φορέων και επιχειρηματίες. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί συγκεκριμένα Ελληνοαμερικανοί, που υπηρετούν σε ομοσπονδιακά, πολιτειακά και δημοτικά αξιώματα, πρόεδροι και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων και διακεκριμένοι ομογενείς που διαπρέπουν σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Δωδεκανήσιος αιρετός συγκαταλέγεται μεταξύ των προσκεκλημένων, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νομό μας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες της Ελλάδας για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι όταν οι ιδρυτές της Αμερικής οραματίζονταν μια νέα διακυβέρνηση, αντλούσαν από τις βασικές δημοκρατικές αρχές που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.

Επίσης, όπως εκτιμάται, θα μιλήσει για το «εξαιρετικό επίπεδο» που βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Με γραπτό μήνυμα του προέδρου Ομπάμα, καθώς και με ψηφίσματα της Βουλής και της Γερουσίας, θα κηρύσσεται η 25η Μαρτίου ως εθνική ημέρα γιορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, καλώντας το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει την επέτειο, με ανάλογες εκδηλώσεις.
Η τελετή για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου γίνεται κάθε χρόνο στο Λευκό Οίκο εδώ και 28 χρόνια.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον.

Oι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης, έχουν προγραμματίσει εξάλλου συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και μετάβασή τους στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχουν επαφές με επιχειρηματίες.

Η ατζέντα των συναντήσεων δεν έγινε γνωστή και σύμφωνα με πληροφορίες η περιφερειακή αρχή αναμένει την έκβαση τους προκειμένου να προβεί σε ανακοινώσεις για την επίτευξη συμφωνιών εξαιρετικής σημασίας για τα νησιά μας».
naxospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :