slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Έκπληξη! Σαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προβάδισμα άνω των 10 μονάδων


Δημοσκόπηση έκπληξη από το ινστιτούτο Bridging Europe του Συριζαίου Δημήτρη Ραπίδη που δείχνει ότι υπάρχει διάχυτος ενθουσιασμός από τους πολίτες για το ΣΥΡΙΖΑ που κυριολεκτικά σαρώνει καθώς η εκτίμηση της επιστημονικής ομάδας του ινστιτούτου είναι πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρύνει το προβάδισμά από τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

10,2 Μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκτίμηση ψήφου λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 33,6% ενώ η Νέα Δημοκρατία μόλις στο 23,4%. Ενδιαφέρον στοιχείο ότι σύμφωνα με τους δημοσκόπους (;) του Β.Ε. διψήφια ποσοστά συγκεντρώνουν ΚΚΕ και Χ.Α. ενώ εκτός βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

Φυσικά οι ΑΝΕΛ μπαίνουν άνετα στη βουλή με 4,5% αφού καρπώνονται κι αυτοί μέρος του ενθουσιασμού του λαού για την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου δίνει:

ΣΥΡΙΖΑ 33,6%
ΝΔ 23,4%
Χ.Α 10,2%
ΚΚΕ 10,1%
ΔΗΜ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6,1%
ΑΝΕΛ 4,5%
ΛΑΕ 3,8%
ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,7%
ΠΟΤΑΜΙ 1,9%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,7%


Επειδή κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι πρόκειται για τρολιά μπορούν να δουν τις κάρτες της δημοσκόπησης με την εκτίμηση ψήφου ΕΔΩ


Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά μπροστά με 7,5 μονάδες από τη ΝΔ με το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου να είναι αρκετά ψηλό γύρω στο επίπεδο του 27%.

Ειδικότερα σύμφωνα με την δημοσκόπηση:





ΣΥΡΙΖΑ 24,6%
ΝΔ 17,1%
Χ.Α 7,5%
ΚΚΕ 7,4%
ΔΗΜ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4,5%
ΑΝΕΛ 3,3%
ΛΑΕ 2,8%
ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2%
ΠΟΤΑΜΙ 1,4%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,6 %

Δεν υπάρχουν σχόλια: