slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κίνηση «ματ» από τον Κυριάκο με φόντο τους Έλληνες της διασποράς

«Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δηλώνει
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε σήμερα, η Νέα Δημοκρατία για την «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις Βουλευτικές Εκλογές, του Απόδημου Ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οιαπόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας».

«Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα. Να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθειας ανόρθωσης της Ελλάδας», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Γι’ αυτό σήμερα καταθέσαμε πρόταση νόμου με την οποία Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις Βουλευτικές Εκλογές. Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου.Καλώ όλους τους βουλευτές, όλων των Κομμάτων, να την υπερψηφίσουν. Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Η ενέργεια αυτή δείχνει τη σημασία που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στην ομογένεια ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει και κατά το παρελθόν ο Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: