slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει πάνω από 210 εκατ. ευρώ στο Παπαγεωργίου


Της Άντζελας Πεΐτση
Κλιμάκιο του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Χρήστο Κέλλα και συνοδευόμενο από τον συντονιστή του Τομέα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, Μιχάλη Μελετιάδη, επισκέφτηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Βουλευτής Λάρισας, ενημερώθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου από
τον Πρόεδρο του νοσοκομείου, Βασίλειο Παππά. Στη συνάντηση μετείχαν ο τ. Δ/ντης Υπουργείου Υγείας, κ. Θεοδόσης Αθανασάς, ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Κυραικίδης και ο νομικός σύμβουλος του Παπαγεωργίου, κ. Καϊτεζίδης.

Ο κ. Κέλλας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωγίου, δήλωσε αποκλειστικά στο zougla.gr: «Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ίσως τη ναυαρχίδα και τον βασικότερο πυλώνα του συστήματος Υγείας. Δυστυχώς, σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω της υποχρηματοδότησής του από τον ΕΟΠΥΥ. Ήδη οι συσσωρευμένες οφειλές του Οργανισμού προς το Παπαγεωργίου, ξεπερνούν τα 210.000.000 εκατ. €. Τα προβλήματα εντείνονται και από καίριες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δει με σοβαρότητα τόσο την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου όσο και γενικότερα τα τεράστια θέματα που απασχολούν το χώρο της Υγείας. Αυτά εστιάζονται στο «ακέφαλο» των διοικήσεων, στην έλλειψη διοικήσεων, στην υποχρηματοδότηση σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό».



Δεν υπάρχουν σχόλια: