slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι προτάσεις του Χαράλαμπου Κόκκινου για τον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα για τη νησιωτικότητα και τις νησιωτικές πολιτικές
Ημερίδα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους
Συνεδρίαση και λειτουργία Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Κύριε Πρόεδρε,
Αρχικά εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας, για το καλό της χώρας μας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλανίζεται από ανερμάτιστες και επικίνδυνες πολιτικές.
Αισθάνθηκα την ηθική και την πολιτική υποχρέωση, ως άνθρωπος που υπηρετώ τα κοινά και την παράταξη από τα νεανικά χρόνια της ζωής μου, να σας καταθέσω εγγράφως τρεις (3) προτάσεις, τις οποίες θα ήθελα να εξετάσετε και θα ήταν χαρά και τιμή μου να τις υιοθετήσετε, έχοντας ως βάση τις πολιτικές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται, αλλά και το χρόνο σας που είναι πιεσμένος λόγω των υποχρεώσεών σας.
Συγκεκριμένα:


Ενόψει του 10ου Συνεδρίου της Ν.Δ., που θα πραγματοποιηθεί 22 - 24/4/16, θα ήθελα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή εκδήλωση ή ημερίδα του κόμματος, με θέμα τη «Νησιωτικότητα και τις νησιωτικές πολιτικές». Εκτιμώ ότι είναι χρήσιμο και διαχρονικά επίκαιρο να τεθούν σε διάλογο τα προβλήματα που αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα και τις προτάσεις για την ανάπτυξη. Είμαστε η χώρα με πολυνησιακές Περιφέρειες, που ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έζησαν και ζουν έντονα το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης - προσφυγικό και οι κάτοικοί τους βιώνουν το αίσθημα της ανασφάλειας λόγω των προβλημάτων που διογκώνονται και της κυβερνητικής αδιαφορίας για την επίλυσή τους. Θυμίζω επίσης ότι στον αιγαιακό χώρο είναι ακρίτες μας, είναι αυτοί που περιφρουρούν τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από τη Λήμνο ως το Καστελόριζο).

Ως άνθρωπος που υπηρετώ εκτός από την Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, στηρίζοντας τις φιλελεύθερες ιδέες στους εργασιακούς χώρους, σας προτείνω να υπάρχουν συναντήσεις με τα δύο (2) προεδρεία της Δ.Α.Κ.Ε. δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και θα ήταν σημαντικό, τη στιγμή που η ανεργία εκτινάσσεται και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από καθημερινά αντιλαϊκά μέτρα, να ακουστούν οι προτάσεις τους στο κόμμα και να πραγματοποιηθεί ημερίδα ή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη αφιερωμένη στους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου και στους ανέργους. Αυτονόητο είναι ότι η πρότασή μου συμπεριλαμβάνει εκτός από τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας και βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με ανάλγητες και εχθρικές πολιτικές.

Προτείνω επίσης -ενόψει του συνεδρίου- να προβλεφθεί και πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου και με συγκεκριμένη θεματολογία, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Εκτιμώ ότι η υπευθυνότητα και η ωριμότητα των μελών της θα πρυτανεύσουν από οποιαδήποτε εσωστρεφή διάθεση και το κυριότερο, οι άνθρωποι που υπηρετούν το ανώτερο καθοδηγητικό του κόμματος, να κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της οργανωτικής δομής της Ν.Δ., το καταστατικό, τις πολιτικές που απευθύνονται στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Αξίζει να σας επισημάνω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιηθεί μόνο μία (1) συνεδρίασή της, στις 24 Ιουλίου 2015!!!
Ελπίζω η νέα Πολιτική Επιτροπή που θα προκύψει από το 10ο Συνέδριο να έχει ουσιαστικό ρόλο, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των μελών της σωστά και να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως προβλέπει το καταστατικό, για να είναι λειτουργική και χρήσιμη για την παράταξη.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Κόκκινος

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.
Οργανωτικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου & Αντιπρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.
Γραμματέας ΕΚΟ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: