slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαράλαμπος Κόκκινος: «Κάλεσμα για εθνική ενότητα και διαρκή αγώνα»


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για τον εορτασμό της 68ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα
Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των εκδηλώσεων που ολοκληρώνονται στις 7/3/’16 για τον εορτασμό της 68ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινοςεξέδωσε το παρακάτω μήνυμα – ανακοίνωση:

«Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας που εκπέμπει διαχρονικά μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας και φιλοπατρίας.

Η 68η επέτειος και οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη Δωδεκάνησο και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποτελούν το κάλεσμα για εθνική ενότητα και διαρκή αγώνα για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Οι πρόγονοί μας δεν έσκυψαν το κεφάλι…

Κράτησαν άσβεστα μέσα τους τα εθνικά μας ιδανικά, διατήρησαν την ελληνική ψύχη και νίκησαν!

Σήμερα η Δωδεκάνησος βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την τελευταία εξαετία τον ελληνικό λαό. Οι κάτοικοί της, μαζί με τις τοπικές αρχές, αντιμετωπίζουν με ανθρωπισμό και ψυχραιμία την παράτυπη μετανάστευση και το προσφυγικό.

Ζητούν από τους πρωτεύθυνους πολίτες της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, να προσφέρουν κίνητρα και να στηρίξουν τη νησιωτικότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας, σταματώντας τις περικοπές στο κοινωνικό κράτος.

Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά τη Δωδεκάνησο, να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα. Η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά μας επιτάσσουν δημιουργικούς και συνεχείς αγώνες. Είναι το χρέος μας στον τόπο, είναι το χρέος μας στις γενιές των Ελλήνων που ακολουθούν.»


Ο κ. Χ. Κόκκινος θα μεταβεί στην Κω στις 6 & 7/3/’16, όπου θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 68η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε Κω και Ρόδο στις 7 Μαρτίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: