slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βάζει πραγματικά με τη διαπλοκή


Η κυβέρνηση διαμορφώνει το δικό της διαπλεκόμενο τοπίο με ολιγοπώλιο στα Media και μοιράζοντας συμβάσεις στους γνωστούς εργολάβους.
Η αποψινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά έχει πάρει διαστάσεις μονομαχίας, πριν καν ξεκινήσει. Οι διαρροές της κυβέρνησης για τους φακέλους που έχει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας, η απόπειρα της Γεροβασίλη να εμπλέξει τον Κουμουτσάκο στην υπόθεση των εκβιαστών, με βάση υποκλαπέν υλικό που δεν έχει καμία σχέση με τις καταγγελίες, και οι υπαινιγμοί ορισμένων βουλευτών της συμπολίτευσης για καυτές αποκαλύψεις έχουν δημιουργήσει ένα πολεμικό κλίμα. Στην ουσία πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια του Μαξίμου να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα πεδίο που θεωρεί «προνομιακό».
Πράγματι, η διαπλοκή είναι δημιούργημα των τελευταίων δεκαετιών όταν το δημόσιο χρήμα ανακατεύθηκε με τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική εξουσία.
Ομως, αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα βάλει με τους διαπλεκόμενους και η Νέα Δημοκρατία τον εμποδίζει, όπως υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου;
Στην πράξη η κυβέρνηση Τσίπρα το μόνο που θέλει είναι να έχει μία διαπλοκή στα μέτρα της. Στα μέσα ενημέρωσης ο περιορισμός του αριθμού τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις, που έγινε με επιμονή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, δημιουργεί ένα ολιγοπώλιο με γνωστούς παίκτες ή αντικαταστάτες.
Στον τομέα των δημοσίων έργων οι συμβάσεις επέκτασης μεγάλων έργων, όπως π.χ. στην Εγνατία Οδό. έγιναν με τους επίσης γνωστούς κατασκευαστές. Εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να «αποτινάξει» τη διαπλοκή, θα μπορούσε εδώ και 14 μήνες να αλλάξει το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων και προμηθειών. Δεν το έπραξε.
Ιδια πυροτεχνήματα για τη λίστα Μπόργιανς, που μπορεί να ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι δήθεν δεν την παρέλαβε το 2014, όταν τότε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου είχε προτείνει την αποστολή Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα.
Στην υπόθεση των εκβιαστών το Μαξίμου θέλει να προσδώσει κομματική χροιά, όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος ήταν παντός καιρού, ανάλογα με το χρώμα του χρήματος και όχι του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αυτή δεν επιτυγχάνεται ούτε με άλματα στην επετηρίδα των ανώτατων δικαστικών ούτε με παρεμβάσεις αλλά ούτε και με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα κατά εισαγγελέων που χειρίζονται κρίσιμες υποθέσεις. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να προκύπτει από το δικαστικό σώμα και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αυτά είναι τα ουσιαστικά και όχι οι λασπολογίες.

ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ... ΚΟΤΣΑΝΕΣ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας δεν κάμφθηκε από τις αντιδράσεις για τους μετανάστες επενδυτές και αποκάλυψε ότι το σχέδιο υπάρχει και στη μηχανή αναζήτησης της Google. Ο ίδιος μάλλον αναζητεί Σύρους εφοπλιστές μεταξύ των 5.500 ταλαίπωρων που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά και αγοραστές ομολόγων από τους Αφγανούς της Ειδομένης. Η κυβέρνηση επί μήνες διαπραγματεύεται με τους δανειστές αλλά εάν είχε σκεφτεί να επιβάλει φόρο στις κυβερνητικές «κοτσάνες» και η αξιολόγηση θα είχε κλείσει και το προσφυγικό θα είχε λυθεί…


ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Λες και το κάνουν επίτηδες στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το «λεκτικό ατόπημα» του αν. υπουργού Μετανάστευσης Γ. Μουζάλα για τη «Μακεδονία», που αποτέλεσε για λίγες ώρες πεδίο μάχης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, ήρθε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας με τις δηλώσεις του για τη «Βόρεια Μακεδονία» να δείξει στον κ. Καμμένο ότι το θέμα δεν είναι αποτέλεσμα ενός απλού σαρδάμ. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ έχει περίεργες απόψεις για την ονομασία των Σκοπίων και αυτό ο κ. Καμμένος το γνωρίζει καλά.


Πάνος Αμυράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: