slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι καταστροφές του Απόλλωνα Νάξου πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο VIDEO



Με την παρουσία φορέων και κατοίκων της Κωμιακής και του Απόλλωνα, συζητήθηκε εκτάκτως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη, το θέμα των καταστροφών από την κακοκαιρία στον Απόλλωνα.

Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την απόφαση και το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Νάξου για να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη ο Απόλλωνας, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ κλήθηκαν και οι κάτοικοι να συνοδέψουν το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη στο αρμόδιο υπουργείο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης αναφερόμενος στο θέμα των καταστροφών από την κακοκαιρία, σημείωσε ότι ο δήμος όχι μόνο έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτιαχτούν τα απαραίτητα στον Απόλλωνα αλλά συνεχίζει ακόμα και σήμερα και είναι διατεθειμένος να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, όμως τα εμπόδια που προκύπτουν με τις συνεχείς καταγγελίες σκαλώνουν κάθε προσπάθεια. "Ότι αναφέρει το όνομα Απόλλωνας, συνοδεύεται και από μια καταγγελία. Μας έχουν γίνει 40-50 καταγγελίες τα τελευταία 5 χρόνια, πριν από ενάμισι χρόνο πλήρωσε ο δήμος 177.500 ευρώ για καταγγελία "περί παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων" στον Απόλλωνα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρίτης ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε "αυτούς" που προχωρούν στις καταγγελίες αυτές.
"Εσείς οι δημότες φάγατε το πρόστιμο" σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης ο οποίος υπενθύμισε ότι παντού γίνονται λιμενικά έργα, αλλά πουθενά δεν παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα. Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανέλυσε τις ενέργειες που έκανε ο δήμος από τον Φεβρουάριο του 2015 και υπογράμμισε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να βοηθήσει με κάθε μέσο ουτοσώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα στον Απόλλωνα.
"Ζητήσαμε μέσω του Λιμενικού Ταμείου να κηρυχτεί και πάλι ο Απόλλωνας σε έκτακτη ανάγκη. Θα αναθέσουμε άμεσα τη σύνταξη μελέτης και θα προχωρήσουμε... εάν μας το επιτρέψετε" υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Προσέξτε κάποιους ανθρώπους ή κόμματα που υποκινούν καταστάσεις... γιατί εκεί που ο Απόλλωνας ήταν η κορυφή... στο τέλος, θα "κλείσει".
Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Μαργαρίτης:


Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Σέργης συντάχθηκε πλήρως με τα λεγόμενα του δημάρχου και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών και αφού ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Ταμείο για το θέμα, υπογράμμισε ότι τα λιμάνια ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία και ο δήμος -Λιμενικό Ταμείο- απλά διαχειρίζεται αυτή την περιουσία.
Η εκπρόσωπος - μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης Ελένη Ζερβού εξέφρασε την απορία της για την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από την πλευρά του δήμου για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και σημείωσε: "κ. δήμαρχε είπατε ότι καμαρώνετε τον Απόλλωνα... περισσότερο από εσάς θέλουμε να καμαρώνουμε εμείς που ζούμε εκεί και αν δεν γίνουν τα έργα που πρέπει αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει".
Η κ. Ζερβού επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για το ότι δεν έχουν προχωρήσει τα έργα στον Απόλλωνα και τόνισε: "Το βασικό μας αίτημα είναι το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση για την κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και φυσικά εφόσον και αυτή τη φορά πραγματοποιηθεί, να μην πάει χαμένη. Ότι προβλήματα αντιμετωπίζετε και ότι δικαιολογίες προβάλλετε εμάς πλέον δεν μας αγγίζουν και δεν μας ενδιαφέρουν. Είναι δικό σας το πρόβλημα, να το λύσετε και δική μας απαίτηση να φτιάξετε το χωριό μας έτσι όπως μας αξίζει. Δεν αρκεί να κάνετε ένα μπάλωμα και να δουλέψει το μισό χωριό".
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές επιτέθηκε στη δημοτική αρχή σημειώνοντας ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να λύσει το πρόβλημα. "Αναφέρεστε στον Τουρισμό. Δεν είναι μόνο ο τουρισμός αλλά και οι αλιείς και οι κάτοικοι που ζουν και εργάζονται εκεί, που σήμερα έχουν φτάσει στο σημείο να αναρωτιούνται εάν μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους. Είστε ο φορέας διαχείρισης και η αρμόδια αρχή και θα έπρεπε σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο να είχατε λύσει το πρόβλημα. Όλα που ακούστηκαν είναι για να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο και αυτά περί κομματικών χρωματισμών κ. δήμαρχε είναι για να τον διχάσετε συγχρόνως και να στρέψετε αλλού το ενδιαφέρον και όχι εκεί που πρέπει που είναι οι δικές σας ευθύνες. Η ίδια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας αδειάζει λέγοντας ότι σας έδωσε την ευκαιρία και εσείς την πετάξατε στα σκουπίδια. Σκύψτε σοβαρά στο πρόβλημα, οι κάτοικοι απαιτούν λύση, εδώ και τώρα". 
Δείτε όλη τη συζήτηση:
http://www.naxostimes.gr/naxos/5223-video-sto-dimotiko-symvoylio-oi-katastrofes-tou-apollona-naksou

Δεν υπάρχουν σχόλια: