slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Τρώνε» τελικά τον Σφακιανάκη για να σώσουν τον Τόσκα



Μια... απίστευτη λύση βρήκε η κυβέρνηση με την υπόθεση του Μανώλη Σφακανάκη που πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Τρώνε» τελικά τον Σφακιανάκη για να σώσουν τον Τόσκα




«Τρώνε» τελικά τον Σφακιανάκη για να σώσουν τον Τόσκα


Μια... απίστευτη λύση βρήκε η κυβέρνηση με την υπόθεση του Μανώλη Σφακανάκη που πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις.




Μετά από έντονο και οργιώδες παρασκήνιο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, η λύση που προκρίθηκε προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, η κυβέρνηση επιχείρησε να... κρατήσει το ίδιο καρπούζι σε δύο μασχάλες.




Ετσι η κυβέρνηση αποφάσισε να επιμείνει στην μετακίνηση του Σφακιανάκη σε άλλη θέση και τον τοποθετούν βοηθό επιτελάρχη, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.




Ταυτόχρονα όμως του επιτρέπουν να διατηρεί την... εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία προΐστατο μέχρι χθες, ωστόσο διαμηνύουν ότι θα τοποθετηθεί άλλος επικεφαλής της υπηρεσίας.




Η απόφαση της ...ανάκλησης




Υπενθυμίζεται πως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του υποστρατήγου από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.




Γύρω στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμα ότι η μεταθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης.




Η επίσημη ανακοίνωση:










Επιχειρώντας να αμβλύνουν την αναδίπλωση, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν πως η ανακοίνωση ότι παγώνει η μετάθεσή του ήταν τυπική: «Από την στιγμή που ο κ.Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του» έλεγαν κυβερνητικές πηγές.




Οργιώδες παρασκήνιο




Ακολούθησε ένα οργιώδες και πολύωρο παρασκήνιο με συνεργάτες του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες να είναι σε ανοικτή γραμμή με την Κατεχάκη και τον Νίκο Τόσκα.




Ολος ο χειρισμός της υπόθεσης με τον επιτυχημένο ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση. Ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν αντιρρήσεις, οι οποίες επιτάθηκαν μετά τις δηλώσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Βουλή με τις οποίες επέκρινε ονομαστικά τον υποστράτηγο Σφακιανάκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ήταν ικανός, αλλά ότι η επιτυχία του οφείλονταν στις δημόσιες σχέσεις που είχε αναπτύξει.




«Η αντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητές που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ» δήλωσε ο Ν. Τόσκας, ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ερωτήσεις που κατέθεσαν τρία κόμματα.




Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϊστάμενος υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, ερωτηθείς από τον ΒΗΜΑfm για τις δηλώσεις Τόσκα, «άδειασε» κομψά τον Ν. Τόσκα. «Δεν νομίζω ότι είπε κανείς ότι είναι ανίκανος. Ο κ. Σφακιανάκης έχει κάνει ένα έργο με επιμονή και προσπάθεια, κανείς δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει αυτό». Υποστήριξε δε ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει μια διαδικασία που θα τον υποβάθμιζε και θα τον υποτιμούσε καθώς τον θεωρεί ικανό, τον εκτιμά και έχει κάνει καλή δουλειά. Ωστόσο υποστήριξε πως με τις κρίσεις δεν υποβαθμίζεται καθώς «ο Σφακιανάκης, του χρόνου πρέπει να γίνει στρατηγός, πρέπει να έχει μια εξέλιξη, στην Αστυνομία έχει μια λογική α

Πηγή: «Τρώνε» τελικά τον Σφακιανάκη για να σώσουν τον Τόσκα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/251859/trone-telika-ton-sfakianaki-gia-na-sosoyn-ton-toska#ixzz40Z1wA4ze

Δεν υπάρχουν σχόλια: