slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με το προεδρείο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Χερσονήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με το προεδρείο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Χερσονήσου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Έλληνα ευρωβουλευτή από τους κ.κ. Καπεντζώνη και Αντωνόπουλο για τη δημιουργία του «Δικτύου Πόλεων με
Λίμνες» τις πρωτοβουλίες και τους στόχους του.
Κύριο μέλημα του Δικτύου που ήδη συμμετέχουν 27 Δήμοι από την Ελλάδα και 4 Δήμοι από την Κύπρο με φυσικές ή τεχνητές λίμνες είναι η ανάδειξη της ανάγκης συνεργασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών που υπάγονται στη δικαιοδοσία των Δήμων.
Απώτερος στόχος είναι η προστασία των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ήπια τουριστική ανάπτυξη και η συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα.
Όλες αυτές οι δράσεις θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των δημοτών και θα αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στους Δήμους που απαρτίζουν το Δίκτυο.
Ο πρόεδρος του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» δήμαρχος Δωρίδος κος Καπεντζώνης ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια του Μανώλη Κεφαλογιάννη στα  πλαίσια της απόκτησης γνώσεων σχετικά με την ισχύουσα ευρωπαική νομοθεσία και τους κανονισμούς που διέπουν τη διαχείριση υδάτινων πόρων καθώς και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαικής Ένωσης για την υλοποίηση των στόχων του Δικτύου.
Από την πλευρά του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη δράση του Δικτύου και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την εκπλήρωση των στόχων του Όπως, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να προετοιμάσει το έδαφος για σειρά επαφών του Δικτύου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στις Βρυξέλλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: