slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέος διορισμός στην κυβέρνηση αλλά αυτή τη φορά…γαλάζιο ανθρωπο του Παυλοπουλου – Τι αναλαμβάνει

 
Να επιστρέψει σε νέα κυβερνητικά καθήκοντα φαίνεται πως ετοιμάζεται το αμέσως επόμενο διάστημα ο Πάτροκλος Γεωργιάδης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης αναμένεται να αναλάβει ειδικός γραμματέας στο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον Γιάννη Μουζάλα.

Το παράδοξο βέβαια είναι πως ο ίδιος είναι στέλεχος με σημαντική γαλάζια διαδρομή αφού έχει περάσει από κεντρικά κυβερνητικά πόστα επί Νέας Δημοκρατίας. Τώρα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα αξιοποιηθεί και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης έχει διατελέσει διευθυντής Διαγραμματειακού της ΝΔ επί Λευτέρη Ζαγορίτη ενω ήταν και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών επί Προκόπη Παυλόπουλου. Στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν γραμματέας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό το Νίκο Δένδια τον οποίο ακολούθησε και στο υπουργείο Ανάπτυξης πάλι ως γενικός γραμματέας.

Πάντως οι κακές γλώσσες λένε πως πέρα από τα προσόντα του αφού έχει διατελέσει και ειδικός εμπειρογνώμονας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η σχέση του με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Πάτροκλος Γεωργιάδης

Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα ιστορίας στο ΑΠΘ. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε σειρά εφημερίδων και περιοδικών και, στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ και την αρθρογραφία. Από το 2004 έως τον Νοέμβριο του 2006 ήταν Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, ενώ, το 2006, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2009. Κατά το διάστημα αυτό ήταν μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Το Σεπτέμβριο του 2009 και για ένα περίπου έτος εργάσθηκε ως σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα ειδικού εμπειρογνώμονα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου. Έχει, επίσης, εργασθεί σε θέσεις ευθύνης (σύμβουλος διοίκησης, new business director, business development manager) σε ιδιωτικές εταιρίες. Έχει εισηγηθεί θέματα καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και διαμόρφωσης ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή fora και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον Τύπο σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, διοικητικής μεταρρύθμισης, τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφάνειας στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

http://15minutes.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B1%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια: