slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει τι γίνεται;

 
Από τον Χάρη Παυλίδη*
Ο ένας μας λέει ότι η αυτονόμηση των ΜΜΕ θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία! Ο άλλος συμπληρώνει ότι το κράτος εγγυάται την αντικειμενικότητα των ΜΜΕ! Και ο ένας και ο άλλος είναι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και αυτό δημιουργεί ερωτήματα και απορίες για το αν οι απόψεις τους- πέρα από “επιστημονικές”- απηχούν συνολικά τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Προς το παρόν μένω στην εκτίμηση ότι τέτοιες απόψεις υποκρύπτουν ολοκληρωτική νοοτροπία.

Επί τη ευκαιρία διερωτώμαι για τη σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι, πέραν του ενδιαφέροντος που θα είχε να ακούσουμε την επιστημονική του άποψη για το θέμα των αδειών, έχει σημασία η γνώμη του ανθρώπου που ορκίστηκε να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους. Και έχει σημασία γιατί δεν χρειάζεται να είσαι συνταγματολόγος ώστε να καταλάβεις ότι τέτοιες απόψεις πλήττουν την πολυφωνία και παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Είναι αλήθεια ότι με τον τρόπο που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος τα τελευταία χρόνια-κι εδώ είναι σημαντική η ευθύνη των ΜΜΕ- δεν αντέχει σε σοβαρή αξιολόγηση τέτοιων απόψεων. Δηλαδή, επειδή ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει, το θέμα δεν είναι τελικά τι λέει αλλά ποιος το λέει. Υπό αυτή την έννοια δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ σοβαρά με την περίπτωση των δύο υπουργών.

Ωστόσο το γεγονός ότι στο σύνολό της η κυβέρνηση εμφορείται από τέτοιες απόψεις- είναι δε αρκετοί οι υπουργοί που συμπεριφέρονται με αλαζονεία και αυταρχισμό- δεν έχει σημασία τι λέει και ποιός αλλά το γιατί και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Προφανώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση και προσπαθεί να κάνει γρήγορα αυτό που είχε σχεδιάσει να το κάνει σε βάθος τετραετίας. Διότι είναι πασιφανές ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να επιβάλλουν την αξιοκρατία στο μιντιακό τοπίο, όπως διατείνονται επικαλούμενοι της αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, αλλά να ελέγξουν την ενημέρωση.

Γνώστες των τεχνικών της επικοινωνίας θεωρούν ότι έχοντας υπό έλεγχο τα ΜΜΕ θα προχωρήσουν ευκολότερα στο χτίσιμο του κομματικού κράτους.

Οι τηλεοπτικές άδειες όπως τις παρουσιάζει η κυβέρνηση, με ολίγη από διαπλοκή και μπόλικο κατεστημένο, χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της κομματικοποίησης του κράτους.

Και ναι μεν τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν γνώση των κυβερνητικών σχεδίων, εν τούτοις δεν φαίνεται ότι μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά ώστε να τα ματαιώσουν.

Προφανώς εναπόκειται στη δικαιοσύνη να συγκρατήσει την φρενήρη πορεία των νεοκομμουνιστών(έτσι τους είχε χαρακτηρίσει ο Λεωνίδας Κύρκος) της κυβέρνησης.

Ελπίζω, πριν είναι αργά, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταλάβει αυτό που είχε καταλάβει ο Λεωνίδας Κύρκος.

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: