slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Eπεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στο Βελλίδειο – Ακυρώθηκε η εκδήλωση (video + photo)



Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα έξω από το Βελλίδειο, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών.

Οι χιλιάδες αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν την είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου,συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ είχαμε και εκτεταμένη ρίψη χημικών κατά των



διαδηλωτών.
Ακυρώθηκε τελικά η εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Γεωργίας και “κόκκινο πανί” για τους αγρότες Αποστόλου.
agrotica
blogger-image--1168967957

Δεν θα πραγματοποιηθούν, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
agrotica3
Παρά την είδηση ότι ο κ. Αποστόλου δεν θα κάνει τα εγκαίνια, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο, επιχειρώντας μάλιστα να εισβάλουν και εντός του χώρου, καθώς εν έχουν… πιστέψει ότι τα εγκαίνια -που ήταν προγραμματισμένα στις 19:00- δεν θα γίνουν και θεωρούν ότι ο υπουργός μπορεί να βρίσκεται ήδη εντός του κτιρίου.
Στο σημείο επικράτησε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αγρότες-διαδηλωτές.
20160128_181355
agrotesΈνταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα μεταξύ μίας ομάδας αγροτών που θέλησε να μπει μέσα στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης και αποτράπηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.
Έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ σημειώθηκε και ρίψη χημικών. Την ίδια ώρα αγρότες έβαλαν φωτιά σε δέντρο έξω από το Βελλίδειο ή οποία κατασβέστηκε άμεσα.
20160128_181208Σημειώνουμε ότι τα εγκαίνια της 26ης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ματαιώθηκαν.

blogger-image--1799659626http://lykavitos.gr/archives/255534blogger-image-1368559295

Δεν υπάρχουν σχόλια: