slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αεροδρόμιο Νάξου: κλειδί οι απαλλοτριώσεις

 
Εξελίξεις ή τουλάχιστον νέα υπάρχουν και για τα τρία άλλα αεροδρόμια των Κυκλάδων. Κι αυτό γιατί η αντιπροσωπεία από τις … Κυκλάδες (Επιμελητήριο Κυκλάδων και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) έμεινε στο γραφείο του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κου Χρήστου Σπίρτζη και συζήτησαν για τα αεροδρόμια σε Νάξο, Μήλο και Σύρο. Κι αυτό γιατί ανήκουν στη λεγόμενη άγονη αεροπορική γραμμή και τα έργα που χρειάζονται για να αναβαθμιστούν είναι σημαντικά, κάποια εκ των οποίων είναι βατά και κάποια δεν είναι ακόμη ώριμα.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη», εκ μέρους του κ. Ρούσσου (σ.σ. προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων) ζητήθηκε από τον υπουργό και έγινε αποδεκτό, να δοθούν τα στοιχεία των ατόμων, τόσο από το υπουργείο όσο και από την ΥΠΑ, με τα οποία θα μπορεί να υπάρχει επικοινωνία ώστε ανάλογα με τα βήματα εξέλιξης που υπάρχουν από τους Δήμους, να επικοινωνούν με τα κατάλληλα άτομα της κυβέρνησης προκειμένου να μην σταματούν οι διαδικασίες.

Για το αεροδρόμιο της Νάξου πρέπει να συνεχίσουν οι απαλλοτριώσεις, οι οποίες με πολλές δυσκολίες προσπαθούν εκ μέρους του Δήμου να προχωρήσουν.

Στη Μήλο είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα, καθώς το αεροδρόμιο μεταξύ άλλων χρειάζεται διαπλάτυνση του διαδρόμου του, όπου και εκεί γίνεται προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου.

Για δε τη Σύρο ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η πρώτη φάση για την επέκταση του διαδρόμου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοπράτηση, με το υπουργείο Ανάπτυξης πλέον να μένει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι «στην προηγούμενη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, στην οποία παραβρέθηκαν και οι τοπικοί βουλευτές, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση».

Δήμαρχος Σύρου

Συνάντηση όμως με τον κο Σπίρτζη, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεώργιο Δέδε, είχε σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση από το Cyclades24.gr ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη. Και όπως αναφέρεται «Μοναδικό θέμα συζήτησης υπήρξε η επιτάχυνση των διαδικασιών επέκτασης του αεροδρομίου Σύρου, ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει πολύ την τοπική κοινωνία και θα επηρεάσει άμεσα θετικά την ανάπτυξη του τόπου μας. Η Δημοτική Αρχή, βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την δημοπράτηση του έργου αυτού (Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), το οποίο έχει πλέον τεθεί σε υψηλή θέση στην Υπουργική ατζέντα.

Από πλευράς Υπουργού και Γενικού Γραμματέα, έγινε κατανοητή η αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου αυτού και εκφράστηκε η βούληση της ολοκλήρωσής του, το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού αναβάθμισης των Εθνικών αεροδρομίων. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, η αποφυγή της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Σύρου, εξέλιξη ιδιαιτέρως θετική. Η Δημοτική Αρχή, έχοντας πλέον θέσει τις ασφαλείς βάσεις υλοποίησης του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου του νησιού μας, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου πνοής για το νησί μας να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: