slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ


«Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σοσιαλδημοκρατία και Μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα της κρίσης» που διοργάνωσαν οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού και των Κινήσεων, οι Νίκος Ανδρουλάκης ευρωβουλευτής με την Ελιά, η Άννα Διαμαντοπούλου πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Μίλτος Κύρκος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ο Γιώργος Σιακαντάρης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης εκ μέρους των «Κινήσεων», μίλησαν για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και για το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.


Κοινό σημείο αναφοράς, της εκδήλωσης, που συντόνισε ο Τάκης Αναστόπουλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων», αναδείχθηκε η προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, ως προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αλλά και για την ενότητα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου.

Οι ομιλητές επεσήμαναν, επίσης, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αναβίωση ενός νέου δικομματισμού και πόλωσης και την ανάγκη ανάδειξης ενός ισχυρού πόλου της κεντροαριστεράς/σοσιαλδημοκρατίας για την αποτροπή του κινδύνου αυτού και για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, ομαλότητας και μεταρρυθμιστικής προοπτικής της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:






Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: