slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επεισόδιο στη Βουλή Τσίπρας: Ελεγες ότι θα μειωθεί μια σύνταξη το χρόνο - Βρούτσης: Στο «Χωνί» τα διάβασες αυτά;


Μια φραστική αντιπαράθεση με τον Γιάννη Βρούτση είχε την Τρίτη ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικόΜια φραστική αντιπαράθεση με τον Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) είχε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό.

Ενώ μιλούσε από το βήμα της Ολομέλειας και αφού ζήτησε από την αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση σε σειρά διλημμάτων, όπως τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τη διαφορετική προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση από τη ΝΔ, σχετικά με το πώς μπορεί να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές και απευθύνθηκε συγκεκριμένα στον κ. Βρούτση.

«Όταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με δεδομένη την συμφωνία και το γεγονός ότι δεχθήκαμε την υποχρέωση να μειώσουμε 1% την δαπάνη για ασφαλιστικό σύστημα προσήλθαμε σε εκλογές, είπαμε ότι αυτή είναι η συμφωνία και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για μην πάμε σε νέες περικοπές. Εσείς από τότε διαβάζατε διαφορετικά αυτή την συμφωνία που ψηφίσατε. Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε του πολίτες ότι όποιος και αν είναι υπουργός Εργασίας, δεν θα έχει πάρα να εφαρμόσει την συμφωνία δηλαδή να πετσοκόψει τις συντάξεις και έλεγε ότι μια σύνταξη το χρόνο θα μειωθεί και θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ κ.α.», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Βρούτσης αντέδρασε γελώντας και υποστήριξε πως δεν έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις, ενώ ακούστηκε να λέει χαρακτηριστικά: «Στο Χωνί τα διαβάσατε;»

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «μας λέτε ότι το ασφαλιστικό σύστημα -εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά- έγινε μη βιώσιμο από πέρυσι τον Ιανουάριο. Το ασφαλιστικό σύστημα έγινε μη βιώσιμο στους 7 μήνες; Συνεχίστε να το λέτε σε εμάς κάνει καλό. Μας λέτε ότι ένα χρόνο πριν όταν κάνατε εσείς διαπραγμάτευση δεν απαιτούνταν αλλαγές στο ασφαλιστικό και πως οι θεσμοί δεν σας πίεζαν για περικοπές. Πως οι περικοπές 1% είναι λόγο της κακής μας πολιτικής. Να σας θυμίσω για να σταματήσουν τα αστεία επιχειρήματα τι ψηφίσατε στο μεσοπρόθεσμο 2014 – 2018; …. Εκεί αναφερόταν ρητά προοδευτική μείωση από συντάξεις κύριες και επικουρικές όλων των συνταξιούχων. Αυτό αρκεί για να αποκαλύψει το μέγεθος της απάτης και υποκρισίας σας».

«Ιδεολογικά μας χωρίζει άβυσσος», επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος και πάλι προς την ΝΔ και τόνισε: «Έχετε νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Άκουσα τον κ. Κικίλια που είπε ότι η αναδιανομή είναι κίνητρο για την τεμπελιά των φτωχών. Για εμάς είναι στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι διαχωριστικές γραμμές που μας χωρίζουν με σκληρά νεοφιλελεύθερες απόψεις που τώρα ηγούνται της ΝΔ αν και δεν εκφράζουν το σύνολο του κεντροδεξιού χώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: